27 Νοέμβριος 2016, 14:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Νοέμβριος 2016, 13:24

Διεθνής ποδοσφαιριστής στην Σιέρα Λεόνε, αρσιβαρίστας στον Πολύγυρο!

  • Διεθνής ποδοσφαιριστής στην Σιέρα Λεόνε, αρσιβαρίστας στον Πολύγυρο!
    (Φωτ.: weightlifting.gr)

Το ζεστό χειροκρότημα των κατοίκων του Πολύγυρου και των αθλητών της άρσης βαρών γνώρισαν οι πρόσφυγες που κατέβηκαν, εκτός συναγωνισμού, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών, Νέων Ανδρών- Νέων Γυναικών που διεξάγεται στον Πολύγυρο.

Οι Καμολαντίν Μομπαρακζάντα, Μοχάμαντ Ρεζά Χουσεϊνί (Αφγανιστάν), Ραμαντά Ρότζερς (Σιέρα Λεόνε) και Ντούμπια Σέκομ (Μάλι) είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν στην Ελλάδα.

Οι αγώνες αυτοί έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος υποστήριξης προσφύγων και ασυνόδευτων ανηλίκων των παιδικών χωριών SOS Ελλάδος και του Διεθνούς Ινστιτούτου Αθλητισμού «Πύρρος Δήμας», που έχει αναλάβει την άθληση και αποφόρτιση των νέων προσφύγων και μεταναστών.


(Φωτ.: weightlifting.gr)

Οι τέσσερις πρόσφυγες παρακολούθησαν μέρος των αγώνων και έδειξαν ότι απόλαυσαν την κάθε τους στιγμή σ’ αυτή τη διοργάνωση ενώ θα τιμηθούν στην ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην τελετή των αγώνων.

Ένας εξ αυτών, ο Ραμαντά Ρότζερς μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και αναφέρθηκε στην ιστορία της ζωής του, τις συνθήκες που συνάντησε στην Ελλάδα, αλλά και το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Αποκάλυψε ότι στην Σιέρα Λεόνε, από όπου κατάγεται, ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και μέλος της Εθνικής ομάδας της χώρας του, ενώ ευελπιστεί να δοκιμάσει την τύχη του στο άθλημα και στην Ελλάδα.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που αγωνίστηκα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ήταν μία ωραία και πρωτόγνωρη εμπειρία. Ευχαριστηθήκαμε την παραμονή μας και διασκεδάσαμε», τόνισε.

Ο Ρότζερς είναι δέκα μήνες στην Ελλάδα και μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τη χώρα μας. «Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο, όταν αναγκάζεσαι να αφήσεις την χώρα σου. Όλοι στην Ελλάδα μου έχουν συμπεριφερθεί πάρα πολύ καλά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα παιδικά χωριά SOS και το Ινστιτούτο "Πύρρος Δήμας" που μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ».


Στιγμιότυπο από τους αγώνες στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του Πολύγυρου (φωτ.: weightlifting.gr)

Ο Ραμάντα Ρότζερς γνώρισε για πρώτη φορά την άρση βαρών στην Ελλάδα και την αγάπησε. «Η άρση βαρών με κάνει να νιώθω δυνατός. Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με το άθλημα, αλλά μου αρέσει πάρα πολύ. Σου κάνει εξαιρετική φυσική κατάσταση. Γενικότερα αγαπάω τον αθλητισμό. Στην πατρίδα μου ήμουν διεθνής ποδοσφαιριστής και η άρση βαρών με κρατάει σε φόρμα».

Δεν έκρυψε, πάντως, ότι θέλει να κυνηγήσει το ποδοσφαιρικό του όνειρο. «Θα δοκιμαστώ το Δεκέμβριο από κάποιες ομάδες. Αγαπάω το ποδόσφαιρο και είναι η ζωή μου. Ελπίζω να καταφέρω να βρω μια ομάδα», είπε χαρακτηριστικά.