26 Νοέμβριος 2016, 10:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Νοέμβριος 2016, 10:48

Χειμωνιάτικος καιρός με καταιγίδες και χιόνια – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

  • Χειμωνιάτικος καιρός με καταιγίδες και χιόνια – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει το Σάββατο με βροχές και καταιγίδες, ενώ από την Τρίτη θα έρθει πολύ κρύο και χιόνια στα βόρεια και τα κεντρικά, ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Ειδικότερα, το Σάββατο οι βροχές και οι καταιγίδες θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική και την κεντρική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, και σταδιακά την ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά.

Το διήμερο Κυριακής και Δευτέρας η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και από τα φαινόμενα θα επηρεαστούν τα νότια του Ιονίου, η Πελοπόννησος, η Στερεά Ελλάδα, οι Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο, η Θεσσαλία και πιθανόν τη Δευτέρα και τα Δωδεκάνησα.

Τη Δευτέρα οι βροχές και οι καταιγίδες θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο και στα περισσότερα ηπειρωτικά, και από την Τρίτη τη θέση τους θα πάρουν οι θυελλώδεις βοριάδες, η πτώση της θερμοκρασίας και τα χιόνια.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο, ενώ στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές καταιγίδες.