25 Σεπτέμβριος 2013, 10:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιούνιος 2016, 13:13

Λαγμάν: 'Ενα παραδοσιακό φαγητό από το Ουζμπεκιστάν

  • Λαγμάν: 'Ενα παραδοσιακό φαγητό από το Ουζμπεκιστάν

Το pontos-news.gr σάς προτείνει το λαγμάν (lagman). Η πατρίδα του είναι το Ουζμπεκιστάν, εμείς όμως θα σας παρουσιάσουμε μια παραλλαγή όπως συνηθίζουν να την μαγειρεύουν οι Πόντιοι.

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό μοσχάρι χωρίς κόκαλο
  • 500 γρ. μακαρόνια
  • 2 καρότα
  • 2 μικρές πατάτες
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
  • 1 πιπεριά 
  • 3 ντομάτες ώριμες
  • τοματοχυμό
  • 1 κ.σ. ατζίκα*
  • μαϊντανό
  • άνηθο
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
  • ελαιόλαδο

*Η ατζίκα είναι πολτός από πιπεριές και μυρωδικά που θα βρείτε σε λαϊκές αγορές όπου υπάρχουν Πόντιοι πωλητές ή σε καταστήματα με ποντιακά προϊόντα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε κυβάκια.
  2. Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας. Σκεπάζουμε με νερό και αφήνουμε να βράσει.
  3. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια.
  4. Κόβουμε τα καρότα, τις πατάτες, τις ντομάτες, το κρεμμύδι και την πιπεριά σε κυβάκια. Τα φρέσκα κρεμμυδάκια τα κόβουμε σε ροδέλες.
  5. Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και ροδίζουμε τα κρεμμύδια. Όταν το κρέας κοντεύει να βράσει, ρίχνουμε στην κατσαρόλα όλα τα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ατζίκα και τοματοχυμό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν. Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε και τα βρασμένα μακαρόνια και αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μια-δυο βράσεις. Πριν το σβήσουμε προσθέτουμε και τον άνηθο.


Το φαγητό πρέπει να γίνει αρκετά ζουμερό και σερβίρεται σε βαθιά πιάτα όπως η σούπα. Μπορείτε να γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή σας όρεξη!

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.