22 Νοέμβριος 2016, 23:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Νοέμβριος 2016, 22:14

Τα Εισόδια της Θεοτόκου στην Παναγία του Πέρα

  • Τα Εισόδια της Θεοτόκου στην Παναγία του Πέρα
    (Φωτ.: Ηλίας Κουλουρίδης)

Στην απώλεια του πρώην Προέδρου Κωστή Στεφανόπουλου αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από τον ιστορικό Ιερό Ναό των Εισοδίων της Παναγίας στην Κοινότητα Σταυροδρομίου της Κωνσταντινούπολης (Πέραν), μετά τη Θεία Λειτουργία των Εισοδίων.

«Δεηθώμεν όλοι μαζί υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του εκλιπόντος Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, αειμνήστου Κωστή Στεφανοπούλου, ο οποίος υπήρξε μια διακεκριμένη πνευματική προσωπικότης. Όχι μόνο πολιτικός ανήρ της Ελλάδος, αλλά ένας άνθρωπος του πνεύματος, διακριθείς, ιδιαιτέρως δια το ήθος του και δια της ευφράδειας του. Ας είναι η μνήμη του αιωνία» είπε στο εκκλησίασμα ο Βαρθολομαίος.

Τόνισε ακόμη ότι διατηρούσε στενή επικοινωνία και αλληλογραφία με τον Κ. Στεφανόπουλο και αποκάλυψε πως «όταν τον προσεκάλεσα να έρθει συμπροσκηνυτής και συνοδοιπόρος μου, προ ολίγων ετών εις την Καππαδοκία, ανταποκρίθηκε και κάναμε μαζί ένα αλησμόνητο προσκύνημα».


(Φωτ.: Ηλίας Κουλουρίδης)

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προέστη της Θείας Λειτουργίας και συλλειτούργησε μετά των μητροπολιτών Πριγκηποννήσων κ. Ιακώβου, Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου, Μύρων κ. Χρυσοστόμου, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στεφάνου, Προύσης κ. Ελπιδοφόρου, Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα και Σηλυβρίας κ. Μαξίμου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος.

Παρέστησαν ακόμη οι μητροπολίτες Γέρων Νικαίας κ. Κωνσταντίνος και Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, ο αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος, επίτροπος του Παναγίου Τάφου στην Πόλη, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης, ο πρέσβης Ευάγγελος Σέκερης, παράγοντες της Ομογένειας, καθηγητές και μαθητές του Ζαππείου και του Ζωγραφείου Λυκείου και πλήθος πιστών.