24 Σεπτέμβριος 2013, 10:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:03

Στο τραπέζι ξανά η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

  • Βρετανικό Μουσείο: Δεν επιστρέφουμε τα μάρμαρα στην Ελλάδα

Στο τραπέζι η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.

Συνάντηση με τον Ντέιβιντ Χιλ, πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής είχε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, χθες το απόγευμα, και μεταξύ άλλων συζήτηση έγινε για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Ο υπουργός και ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής ανέτρεξαν στο ιστορικό της ελληνικής διεκδίκησης και συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητο να ανανεωθεί και να ενταθεί σύμφωνα με τις σημερινές συνθήκες.

Πάντως ο κ.Χιλ διαβεβαίωσε πως όλες οι επιτροπές θα υποστηρίξουν την Ελληνική Πολιτεία στην πορεία που εκείνη θα επιλέξει.

Η Διεθνής Σύσκεψη Επιτροπών θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα στις 6 Οκτωβρίου, στην οποία παρόντες θα είναι και κ.Χιλ και ο κ.Παναγιωτόπουλος.

Δυο μήνες πριν, ο υπουργός Πολιτισμού συναντήθηκε στο Παρίσι με τη γενική διευθύντρια της Unesco, Ιρίνα Μπόκοβα, στην οποία επανέφερε το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. Η ίδια δέχθηκε να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να αξιοποιηθεί ο θεσμός της διαμεσολάβησης για τον σκοπό αυτό.

Πηγή: star.gr