22 Νοέμβριος 2016, 13:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Νοέμβριος 2016, 14:01

Το ταξίδι του Ομπάμα στην Ελλάδα όπως το είδε ο φωτογράφος του Λευκού Οίκου

  • Το ταξίδι του Ομπάμα στην Ελλάδα όπως το είδε ο φωτογράφος του Λευκού Οίκου
    (Φωτ.: White House / Pete Souza)

Το τελευταίο «προεδρικό» ταξίδι του Μπαράκ Ομπάμα, προτού παραδώσει τα… κλειδιά του Λευκού Οίκου στον Ντόναλντ Τραμπ, ξεκίνησε από την Ελλάδα, συνεχίστηκε στη Γερμανία και κατέληξε στο Περού. Μαζί με τον Αμερικανό πρόεδρο και ο προσωπικός του φωτογράφος, Πιτ Σόουζα, ο οποίος ήταν εκεί για να απαθανατίσει κάθε του βήμα.

Ο Πιτ Σόουζα, που ανέβασε τις φωτογραφίες από το ταξίδι του Μπαράκ Ομπάμα στο site του Λευκού Οίκου, συνεργάζεται με τον πρόεδρο από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του.

«POTUS (President Of The United States) abroad» είναι ο τίτλος του φωτογραφικού άλμπουμ που περιλαμβάνει και πιο «χαλαρές» λήψεις από τους τρεις σταθμούς της περιοδείας. Άλλωστε, ο Πιτ Σόουζα είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του ότι προκειμένου να πει το «ναι» και να γίνει επίσημος φωτογράφος του Λευκού Οίκου είχε θέσει όρο να βρίσκεται δίπλα στον Μπαράκ Ομπάμα κάθε στιγμή, ακόμα και σε ιδιωτικές ή ανεπίσημες συναντήσεις.

Από το ταξίδι στην Αθήνα, το οποίο αποτυπώνεται σε 20 φωτογραφίες, ξεχωρίζουν η επίσκεψη στην Ακρόπολη και η ιστορική ομιλία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Gallery