17 Νοέμβριος 2016, 15:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Νοέμβριος 2016, 15:42

Εκλογές ΠΟΕ – Γράφει η Αθηνά Σωτηριάδου

  • Εκλογές ΠΟΕ – Γράφει η Αθηνά Σωτηριάδου

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας για να καταθέσω ιδέες και σκέψεις και να μοιραστώ προβληματισμούς και ανησυχίες. Ονομάζομαι Αθηνά Σωτηριάδου, εργαζόμενη δημοτική υπάλληλος και πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου Αττικής «Οι Ακρίτες του Πόντου» τα τελευταία 6 χρόνια. Νωρίτερα, για μια διετή θητεία είχα διατελέσει αντιπρόεδρος στον ίδιο σύλλογο τον οποίο υπηρετώ από μικρό παιδί μετέχοντας ενεργά σε όλες τις δράσεις του. 

Για την τριετία 2013-2016 εκλέχθηκα ομόφωνα αντιπρόεδρος του ΣΠΟΣ Ν. Ελλάδος και Νήσων, και με αυτή μου την ιδιότητα συνέβαλα στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων για την προώθηση του δίκαιου αιτήματός μας για τη Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και την ενδυνάμωση του ποντιακού κινήματος στην Νότια Ελλάδα. Παράλληλα, ανέλαβα το βάρος της διεκπεραίωσης εκδηλώσεων κοινωνικού και ανθρωπιστικού προσανατολισμού με τη στήριξη της διοίκησης του ΣΠΟΣ.

Τον Απρίλιο του 2016 μετείχα σε αποστολή της ΠΟΕ στην Αρμενία, όπου ήμασταν επίσημοι προσκεκλημένοι από τον Πρόεδρο της Αρμενικής Δημοκρατίας με αφορμή τις εκδηλώσεις στην μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Κυρίως, όμως, επικέντρωσα την προσοχή μου και έδωσα όλες μου τις δυνάμεις για την αποτελεσματική στήριξη της πλέον ευάλωτης κοινωνικής ομάδας των συμπατριωτών μας, των νεοπροσφύγων. Με τη διοργάνωση αλλεπάλληλων συγκεντρώσεων ενημερωτικού χαρακτήρα, με οργανωμένες παρεμβάσεις υπό την αιγίδα και την συμμετοχή της Ομοσπονδίας και του Συνδέσμου μας, με την παροχή τεχνικής υποστήριξης από εθελοντές μηχανικούς και τη νομική στήριξη από επίσης εθελοντές νομικούς, κόντρα στις αντιξοότητες και τις προβλέψεις, αντιμετωπίσαμε με θετικά αποτελέσματα τα θέματα των αυθαιρέτων, των διακανονισμών και της περικοπής του επιδόματος του ΟΓΑ.

Και συνεχίζουμε τον αγώνα...

  • Είμαι εδώ και διεκδικώ μια θέση στο επόμενο ΔΣ της ΠΟΕ, αποφασισμένη να δουλέψω σκληρά για την ευόδωση των καταστατικών μας στόχων που πάντοτε υπήρξαν για μένα πυξίδα πορείας για τη δράση μου όλα αυτά τα χρόνια.
  • Είμαι εδώ για να συμμετέχω ενεργά σε αγώνες και δράσεις, στη χάραξη νέων δρόμων διεκδίκησης κι όχι σε πανηγύρια και γλέντια.
  • Είμαι εδώ για να υπερασπιστώ τη 12ετή ιστορία της Ομοσπονδίας μας που από την αρχή μέχρι σήμερα στηρίχθηκε στις δικές της δυνάμεις, στους δικούς της ανθρώπους.
  • Είμαι εδώ έχοντας πλήρη επίγνωση των λαθών του παρελθόντος, των αδυναμιών και παθογενειών του χώρου μας, για να βοηθήσω σε μια νέα αρχή.
  • Είμαι εδώ και στηρίζω τον απερχόμενο πρόεδρο Χρήστο Τοπαλίδη στη δύσκολη προσπάθειά του για ανανέωση και εκσυγχρονισμό, μοιράζομαι μαζί του το όραμα και τα σχέδια για το μέλλον, έχοντας ιδία άποψη για το ήθος του, το χαρακτήρα του, την αγωνιστικότητα και αποφασιστικότητα του, την ανιδιοτέλεια και την ανεξάρτητη βούλησή του.

Είμαι εδώ και θα είμαι στο επόμενο ΔΣ της ΠΟΕ εάν εσείς με επιλέξετε για να υπηρετήσω τους κοινούς σκοπούς και να αγωνιστώ για τους κοινούς μας στόχους.

Αθηνά Σωτηριάδου