15 Νοέμβριος 2016, 15:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Νοέμβριος 2016, 14:52

Οι αδερφές Κλαρίδη μαζί στη Βουλή των Αντιπροσώπων του Κονέκτικατ

  • Οι αδερφές Κλαρίδη μαζί στη Βουλή των Αντιπροσώπων του Κονέκτικατ
    Η Θέμις Κλαρίδη (δεξιά) και η Νικόλ Κλαρίδη-Ντίτρια (αριστερά) είναι οι πρώτες αδερφές που εκλέγονται μαζί στην ιστορία της Βουλής των Αντιπροσώπων του Κονέκτικατ (φωτ.: Facebook)

Μπορεί η… πρωτιά να ανήκει στους αδερφούς Κατσιαντώνη, οι οποίοι εκλέγονταν βουλευτές στο Νιου Χάμσαϊρ (ο Γιώργος πλέον είναι βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων στην Ελλάδα), ωστόσο η ομογένεια στις ΗΠΑ έχει άλλα δύο αδέρφια που εξελέγησαν ταυτόχρονα στην ίδια πολιτεία, κατακτώντας το δικό τους ρεκόρ.

Η Θέμις Κλαρίδη και η Νικόλ Κλαρίδη-Ντίτρια στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου διεκδίκησαν με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, και κέρδισαν, από μία θέση στην τοπική Βουλή των Αντιπροσώπων του Κονέκτικατ. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της πολιτείας που δύο αδερφές εκλέγονται ταυτόχρονα.

Οι παππούδες των δύο βουλευτών μετανάστευσαν πριν από δεκαετίες στην Αμερική, όπου άνοιξαν σούπερ-μάρκετ. Η 47χρονη Νικόλ είναι επιχειρηματίας και για χρόνια μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου. Η Θέμις, δικηγόρος στο επάγγελμα, εκλέγεται εδώ και χρόνια στη Βουλή των Αντιπροσώπων με τους Ρεπουμπλικάνους· και αυτή τη φορά είναι επικεφαλής της ομάδας στη Βουλή των Αντιπροσώπων.