12 Νοέμβριος 2016, 21:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Νοέμβριος 2016, 21:45

Η συνέντευξη Ομπάμα για την Ελλάδα

  • Η συνέντευξη Ομπάμα για την Ελλάδα
    (Φωτ.: EPA / Ron Sachs)

«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται ελπίδα» τιτλοφορείται η αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής, λίγα 24ωρα πριν από την επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα. Συνέντευξη με σαφή μηνύματα και προς εταίρους και δανειστές, τα κύρια σημεία της οποίας δημοσιεύτηκαν το Σάββατο στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.

Ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρει ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να δίνουν «τεράστια σημασία στη συμμαχία με την Ελλάδα» και πως η Ουάσιγκτον είναι στενός εταίρος «στην πάταξη της τρομοκρατίας».

Τονίζει ακόμα ότι «όσο η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει τα επώδυνα βήματα στις μεταρρυθμίσεις και εργάζεται για να διασφαλίσει ότι οι μετανάστες αντιμετωπίζονται με τάξη και ανθρώπινο τρόπο, οι Έλληνες πολίτες θα έχουν έναν φίλο και σύμμαχο στις ΗΠΑ».

Επισημαίνει ότι «η Ελλάδα έπρεπε να κάνει βήματα για να μεταρρυθμίσει την οικονομία της» και συγχαίρει την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό «για τα δύσκολα και επώδυνα βήματα που έχουν κάνει για να δείξουν ότι η Ελλάδα εργάζεται για να βοηθήσει τον εαυτό της».

Ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρει εξάλλου: «Θα συνεχίσω να προτρέπω τους πιστωτές της Ελλάδας να κάνουν τα βήματα που είναι απαραίτητα ώστε να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να επιστρέψει σε υγιή οικονομική ανάπτυξη, περιλαμβανομένης και της παροχής ουσιαστικής ελάφρυνσης του χρέους».