13 Νοέμβριος 2016, 09:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Νοέμβριος 2016, 08:35

Με αίθριο καιρό ο Μαραθώνιος της Αθήνας

  • Καλός ο καιρός το Σάββατο, με τοπικές βροχές

Το καλό του πρόσωπο αναμένεται να δείξει στην Αττική ο καιρός την Κυριακή, γεγονός που θα ευνοήσει τη διεξαγωγή του 34ου Μαραθώνιου της Αθήνας. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν μόνο αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και στο Σαρωνικό μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 18 βαθμούς.

Καλός θα είναι ο καιρός και στην υπόλοιπη Ελλάδα με τις τοπικές βροχές ή καταιγίδες να περιορίζονται στην Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο.

Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 5 έως 15 στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 17 στη Δυτική Ελλάδα, από 10 έως 18 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 8 έως 19 στα ανατολικά ηπειρωτικά και από 15 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, και στα βόρεια πελάγη σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ, ενώ στον Κορινθιακό θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα με εντάσεις 6 έως 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς.