22 Σεπτέμβριος 2013, 16:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:03

1 εκ δολάρια από την ομογένεια σε 50.000 ελληνικές οικογένειες

  • 1 εκ δολάρια από την ομογένεια σε 50.000 ελληνικές οικογένειες

Έχοντας υπόψη τους τις τραγικές συνθήκες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά χιλιάδες πολίτες στην Ελλάδα, το Ίδρυμα της Οικογένειας Τζαχάρη αποφάσισε να ενισχύσει εκ νέου το σωτήριο έργο της Διεθνούς Ορθόδοξης Χριστιανικής Φιλανθρωπικής Οργάνωσης (IOCC).

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, ένα εκατομμύριο δολάρια θα χρησιμοποιηθούν για την παροχή φρέσκων τροφίμων σε περίπου 50.000 ελληνικές οικογένειες που πλήττονται από τη φτώχεια και την ανεργία λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα. 

Η Διεθνής Ορθόδοξη Χριστιανική Φιλανθρωπική Οργάνωση (IOCC) αναμένει ότι 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση σε φρέσκα τρόφιμα, ιατρική βοήθεια και άλλου είδους υποστήριξη τα επόμενα δύο χρόνια. 

Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι 50.000 ευάλωτες οικογένειες θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα. 

«Γνωρίζουμε από την εργασία μας σε μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών σε όλο τον κόσμο ότι η έλλειψη της σωστής διατροφής όχι μόνο προκαλεί την προσωπική ταλαιπωρία, αλλά έχει επίσης αρνητικές συνέπειες για τη μακροπρόθεσμη υγεία και την παραγωγικότητα» δήλωσε ο κ. Κωνσταντίνος Δ. Τριανταφύλλου, διευθυντής της Διεθνούς Ορθόδοξης Χριστιανικής Φιλανθρωπικής Οργάνωσης (IOCC).

«Ανησυχούμε για εκείνους που είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι -τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι- και είμαστε βαθιά ευγνώμονες για αυτό το σημαντικό δώρο του Ιδρύματος της Οικογένειας Τζαχάρη, καθώς και τη συνεχή υποστήριξη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου και της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Αμερικής, που βοηθούν να γίνει το έργο αυτό πραγματικότητα» συμπλήρωσε. 

Τα τελευταία δύο χρόνια η IOCC έχει παραδώσει περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια δολάρια σε τρόφιμα, ιατρική βοήθεια και πετρέλαιο θέρμανσης στην Ελλάδα με την υποστήριξη της ελληνικής ομογένειας. 

Η IOCC ανταποκρίθηκε επίσης και μάλιστα με μακροπρόθεσμη βοήθεια προς τη γεωργική κοινότητα στην Ελλάδα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, από τις οποίες επλήγησαν πολλές οικογένειες στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου. 

Πηγή: zougla.gr