11 Νοέμβριος 2016, 00:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Νοέμβριος 2016, 23:37

Ο Κ. Φωτιάδης ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (βίντεο)

Έντιμο, ζεστό και με ανθρωπιά χαρακτήρισε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Αντώνιος Τουρλιδάκης τον καθηγητή Κωνσταντίνο Φωτιάδη κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό του στην τελετή αναγόρευσης του δεύτερου σε ομότιμο καθηγητή του Τμήματος Παιδαγωγικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου. Εστίασε δε στο «πόσο ακούραστος είναι, πόσο φοβερή ενέργεια έχει, πόσο ενθουσιασμό γι’ αυτά που κάνει», λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι παράδειγμα προς μίμηση και για τον ίδιο.

Αναγορεύτηκε για το διδακτικό, ερευνητικό και διοικητικό του έργο στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και στην Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου.

Ο πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας Χαράλαμπος Λεμονίδης ανάγνωσε το πρακτικό της απόφασης για την αναγόρευση του καθηγητή σε ομότιμο, αναφέροντας ότι «αποτελεί έναν από τους πιο συστηματικούς και σημαντικούς ερευνητές της νέας ελληνικής ιστορίας, της ιστορίας του ποντιακού ελληνισμού, του παρευξείνιου ελληνισμού και του ελληνισμού της Ρωσίας».

Η αναγόρευση του Κωνσταντίνου Φωτιάδη έγινε από τον κοσμήτορα της Παιδαγωγικής Σχολής, καθηγητή Πέτρο Καριώτογλου.

Στη συνέχεια ο καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Ανδρέας Ανδρέου παρουσίασε συνοπτικά το έργο του τιμώμενου προσώπου.

Οι αδελφοί Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης πλαισίωσαν την εκδήλωση τραγουδώντας μια μεγάλη γκάμα από ελληνικά, ποντιακά παραδοσιακά και ξένα τραγούδια, ενώ χορευτές της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας χόρεψαν τον πυρρίχιο χορό σέρρα.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του ομότιμου καθηγητή Κωνσταντίνου Φωτιάδη.

Εκδηλωσεις