22 Σεπτέμβριος 2013, 15:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:03

Πολύνεκρη έκρηξη σε εκκλησία στο Πακιστάν

  • Πολύνεκρη έκρηξη σε εκκλησία στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 53 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίσθηκαν, όταν δύο καμικάζι βομβιστές ανατίναξαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι μπροστά από μια εκκλησία στην Πεσαβάρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, κατά την έξοδο των πιστών από τη λειτουργία.

Πρόκειται για μια από τις πιο φονικές επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στο Πακιστάν εναντίον των χριστιανών, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 4% των 180 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται τουλάχιστον τέσσερα παιδιά, δύο αστυνομικοί και έξι γυναίκες.

Ο απολογισμός μπορεί, ωστόσο, να αυξηθεί, καθώς «οι περισσότεροι τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δημοτικός αξιωματούχος Σαχιμπζάντα Ανίς.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως περισσότεροι από 600 πιστοί βρίσκονταν στην εκκλησία για τη λειτουργία. «Αφού τελείωσε η λειτουργία, ο κόσμος άρχισε να βγαίνει και οι καμικάζι βομβιστές έτρεξαν καταπάνω τους», δήλωσε ο Νατζίμπ Μπόγκβι, ένας υψηλόβαθμος αστυνομικός.

ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Πηγή: naftemporiki.gr