8 Νοέμβριος 2016, 17:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Νοέμβριος 2016, 16:39

Κλείνουν 53 καταστήματα Marks & Spencer σε 10 διεθνείς αγορές

  • Κλείνουν 53 καταστήματα Marks & Spencer σε 10 διεθνείς αγορές
    (Φωτ.: bbc.co.uk)

Λουκέτο σε δεκάδες καταστήματά της εντός και εκτός Βρετανίας βάζει η δημοφιλής αλυσίδα λιανικής πώλησης ενδυμάτων Marks & Spencer καθώς μόνο το περασμένο 6μηνο τα κέρδη της έχουν καταγράψει βουτιά 90%! Με ανακοίνωσή του ο διεθνής επιχειρηματικός όμιλος ενημέρωσε ότι θα κλείσει 53 καταστήματα σε 10 διεθνείς αγορές καθώς και περίπου 60 στην εγχώρια αγορά της, αφήνοντας στο δρόμο σχεδόν 2.100 εργαζομένους.

Τα περισσότερα καταστήματα που θα κλείσουν εκτός της Βρετανίας βρίσκονται στην Ευρώπη, αλλά ευτυχώς ανάμεσά τους δεν βρίσκονται αυτά της Ελλάδας.

Δέκα καταστήματα θα κλείσουν και στην Κίνα. Το κλείσιμο των καταστημάτων θα γίνει μέσα σε ένα 12μηνο, με κόστος 150 εκατ. με 200 εκατ. λίρες. Όσο για εκείνα που θα κλείσουν στη βρετανική επικράτεια, θα σταματήσουν να λειτουργούν σε διάστημα 5ετίας γεγονός που θα στοιχίσει στον όμιλο περίπου 350 εκατ. λίρες.

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Στιβ Ρόου, στο πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg, κάποια από τα εναπομείναντα καταστήματα θα σταματήσουν να πωλούν ρούχα και θα αρχίσουν να διαθέτουν τρόφιμα.