8 Νοέμβριος 2016, 08:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Νοέμβριος 2016, 08:02

Ανασχηματισμός και στο Μαξίμου

  • Ανασχηματισμός και στο Μαξίμου
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Εκτός από τις αλλαγές προσώπων στην κυβέρνηση προέκυψε ανασχηματισμός και στο Μαξίμου. Η μετακίνηση του Δημήτρη Τζανακόπουλου στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου προκάλεσε ντόμινο αλλαγών στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου με πιο σημαντική αλλαγή την επανάκαμψη του Θόδωρου Μιχόπουλου ως προϊστάμενου του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Θέση που κατείχε ο Άγγελος Τσέκερης ο οποίος αναλαμβάνει χρέη προϊσταμένου στρατηγικού σχεδιασμού.

Ο Μιχόπουλος, αν και είχε λάβει διακριτές αποστάσεις τον Ιούλιο 2015 από τη υπογραφή του τρίτου μνημονίου, τελικά παρέμεινε στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς διατηρεί άριστη σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα και θεωρείται πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού. Δημοσιογράφος με μακρά διαδρομή στις τάξεις της Αριστεράς είχε εργαστεί στην «Κομμουνιστική Επιθεώρηση», την «Αυγή», τον «Ταχυδρόμο» και στην την ιδιωτική τηλεόραση.

Θεωρείται ιδιαίτερα έμπειρος και ικανός στα θέματα επικοινωνίας και στάθηκε δίπλα στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη την περίοδο της υποψηφιότητας του για τον Δήμο της Αθήνας και στη συνέχεια ως πρώτος κυβερνητικός εκπρόσωπος. Απέφυγε να εξηγήσει τους λόγους της αποστασιοποίησης του από την πρώτη γραμμή την επίμαχη περίοδο όταν και ο κΓ. Σακελλαρίδης παραιτήθηκε, πολλοί, μάλιστα θεώρησαν ότι η τύχη των ήταν συνδεδεμένη.

Αντιθέτως, όμως, ο Μιχόπουλος αποφάσισε να επιστρέψει συμμετέχοντας μάλιστα ενεργά στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών. Νέα γενική γραμματέας του πρωθυπουργού αναλαμβάνει η Ιωάννα Πεππέ, που εργαζόταν στο γραφείο του πρωθυπουργού.