8 Νοέμβριος 2016, 16:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Νοέμβριος 2016, 14:50

Η ποντιακή σημαία στην κορυφή του Καυκάσου

  • Η ποντιακή σημαία στην κορυφή του Καυκάσου
    Η ποντιακή σημαία στην κορυφή του Καυκάσου
  • Η ποντιακή σημαία στην κορυφή του Καυκάσου
    Απολαμβάνοντας τη θέα από ψηλά
  • Η ποντιακή σημαία στην κορυφή του Καυκάσου
    Μια αξέχαστη εμπειρία για τον Στεπάν Κουζμινόφ

Νίκος Σιδηρόπουλος – Ανταπόκριση από τη Μόσχα

Η ποντιακή σημαία έφτασε μέχρι και στην ψηλότερη κορυφή του Καυκάσου, στο όρος Έλμπρους. Στις 18 Ιουλίου ο 37χρονος ομογενής από τη Μόσχα Στεπάν Κουζμινόφ, καλλιτέχνης στην ιδιότητα αλλά και στην ψυχή, κουβάλησε μαζί του στο υψηλότερο όρος του Καυκάσου όχι μόνο την ποντιακή σημαία αλλά και τον ποντιακό πολιτισμό.

Ο υπερήφανος Πόντιος μίλησε στο pontos-news.gr για την πατριωτική του πράξη: «Ανέβασα την ποντιακή σημαία στο Έλμπρους ως φόρο τιμής στην καταγωγή μου».

Όπως δήλωσε, πριν από το μεγάλο εγχείρημά του και όσο ακόμα έκανε τις απαραίτητες προετοιμασίες και αγόραζε τον κατάλληλο εξοπλισμό, τον προσέγγισαν αρκετοί κοντινοί του φίλοι για να του εκφράσουν τη στήριξή τους. «Ανάμεσα σε αυτούς που με επισκέφτηκαν πριν από το ταξίδι μου ήταν πολλοί Έλληνες που δήλωναν υπερήφανοι για το γεγονός ότι το πόδι ενός Ποντίου θα πατούσε στο υψηλότερο όρος του Καυκάσου, και ότι εκεί ο αετός της εθνικής μας σημαίας θα άνοιγε τα φτερά του» δήλωσε στο pontos-news.gr ο Κουζμινόφ.

Ο Στεπάν Κουζμινόφ τελικά πραγματοποίησε το όνειρο της ζωής τους και ανέβηκε στο όρος Έλμπρους. Έκανε περήφανους όλους τους συμπατριώτες του που τον περίμεναν με ανυπομονησία να επιστρέψει από το ταξίδι του και να μοιραστεί μαζί τους την αξέχαστη εμπειρία του. «Όταν επέστρεψα στη Μόσχα, με υποδέχτηκαν τα μέλη του ελληνικού συλλόγου. Όλοι τους ανυπομονούσαν να ακούσουν τις εντυπώσεις μου από το ταξίδι. Τους απάντησα ότι μαζί μου κουβαλούσα τη σημαία των προγόνων μου γιατί δεν ξεχνώ τις ρίζες μου. Είμαι Ρωμαίος»* δήλωσε με περηφάνια ο Στεπάν Κουζμινόφ.

____
* Τον όρο «Ρωμαίος» χρησιμοποιούν στη Ρωσία για να υποδηλώσουν την ελληνική καταγωγή.