22 Σεπτέμβριος 2013, 08:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:04

Μολότοφ από ανεγκέφαλους στο ματς Παναθηναϊκός - ΟΦΗ

  • Μολότοφ από ανεγκέφαλους στο ματς Παναθηναϊκός - ΟΦΗ

Ένταση σημειώθηκε μετά το τέλος του ματς Παναθηναϊκός - ΟΦΗ. Ορισμένοι ανεγκέφαλοι οπαδοί των πρασίνων, άφησαν μολότοφ στο πούλμαν της NOVA.

Σωτήρια επέμβαση ενός τεχνικού, πριν καούν ζωντανοί. "Ηθικός αυτουργός ο Αλαφούζος", τονίζουν από το συνδρομητικό κανάλι.

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον ΟΦΗ.

Συγκεκριμένα, ορισμένοι ανεγκέφαλοι οπαδοί των "πρασίνων", κατευθύνθηκαν προς το van της NOVA και λίγο έλειψε να κάψουν ζωντανούς τους ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα.

Όπως ανέφεραν οι άνθρωποι του συνδρομητικού καναλιού, οι θερμόαιμοι οπαδοί (αν είναι οπαδοί) άνοιξαν την πόρτα του βαν και άφησαν μέσα μολότοφ. Λίγο πριν πάρει φωτιά το van, ένας τεχνικός της NOVA πρόλαβε να κλωτσήσει το μολότοφ και ουσιαστικά έσωσε τη ζωή του και των συναδέλφων του.

Λίγη ώρα αργότερα, οι δυνάμεις των ΜΑΤ βρέθηκαν στο χώρο και ξεκίνησαν οι αντεγκλήσεις με τους οπαδούς. Οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν κροτίδες κρότου λάμψης καθώς και δακρυγόνα, με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν οι ταραξίες.

Από την πλευρά τους, οι άνθρωποι της NOVA και συγκεκριμένα, ο Γιάννης Φουρνάρος, έριξε ευθείες βολές στον Γιάννη Αλαφούζο: "Ο Γιάννης Αλαφούζος είναι ηθικός αυτουργός, με όσα έχει πει για την NOVA. Τα περιμέναμε να γίνει κάποια στιγμή. Το ξέραμε πως θα γίνει.

Έτσι είναι, όταν οπλίζεις το χέρι ενός ανθρώπου που τυφλώνεται μ' αυτά που ακούει και διαβάζει από τον πρόεδρό του. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας τεράστιος σύλλογος και αυτός που ηγείται δεν μπορεί να στοχοποιεί έτσι ανθρώπους".

"Δεν έχουμε σχέση με τα επεισόδια"

Η απάντηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ήρθε με μια λιτή ανακοίνωση λίγο μετά το συμβάν. Οι "πράσινοι" αναφέρουν πως δεν έχουν καμία σχέση με ό,τι συνέβη στο πούλμαν της NOVA, παίρνοντας αποστάσεις. 

"Είχαμε ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ και την SL"

Αργά το βράδυ του Σαββάτου (21/9), η NOVA έβγαλε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία, οι άνθρωποί της είχαν ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ και την Superleague για τους κινδύνους που εγκυμονούσαν οι εμπρηστικές δηλώσεις και πρακτικές παραγόντων του ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά: "Με αφορμή τη σημερινή δολοφονική επίθεση με μολότοφ εναντίον εργαζομένων της Nova, έξω από το γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης» στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, μετά το τέλος του αγώνα Παναθηναϊκός – ΟΦΗ, το Γραφείο Τύπου επισημαίνει τα ακόλουθα:

Πριν από 20 ημέρες είχαμε αρμοδίως ενημερώσει τόσο την Ελληνική Αστυνομία όσο και  την Super League για τους κινδύνους που εγκυμονούσαν οι εμπρηστικές δηλώσεις και πρακτικές  παραγόντων του ποδοσφαίρου που αναπαράγονταν από τα ΜΜΕ,  ενισχύοντας τις πιθανότητες να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Σήμερα οι εργαζόμενοι της Nova δέχθηκαν δολοφονική επίθεση και από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα.

Πέρα από τα συμπεράσματα που μπορεί ο καθένας να βγάλει, αναμένουμε από τον κόσμο του ποδοσφαίρου και την Πολιτεία να αποδοκιμάσουν αυτές τις πρακτικές".

Πηγή: sport24.gr