7 Νοέμβριος 2016, 14:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Νοέμβριος 2016, 13:45

Αλλάζει ο καιρός από το βράδυ – Δελτίο επικίνδυνων φαινομένων

  • Αλλάζει ο καιρός από το βράδυ – Δελτίο επικίνδυνων φαινομένων
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Σημαντική μεταβολή του καιρού από το βράδυ της Δευτέρας, και από τα βορειοδυτικά, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Μάλιστα εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων προειδοποιώντας για κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες (οι οποίες πιθανώς θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις), και για θυελλώδεις ανέμους 6 με 8 και πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ.

Τα έντονα φαινόμενα την Τρίτη θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, και πρόσκαιρα στην αρχή της ημέρας τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, και από το απόγευμα την ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Την Τετάρτη οι βροχές και οι καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη, και από το μεσημέρι σταδιακά και την υπόλοιπη χώρα.

Παρά τη βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ της Τετάρτης και από τα δυτικά, η Θράκη, τα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα πιθανώς θα επηρεάζονται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.