4 Νοέμβριος 2016, 17:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Νοέμβριος 2016, 16:53

Μοσκοβισί για Βαρουφάκη: Αχαλίνωτος νάρκισσος που κανιβάλιζε

  • Μοσκοβισί για Βαρουφάκη: Αχαλίνωτος νάρκισσος που κανιβάλιζε
    (Φωτ.: EPA / Dmitrijs Suļžics)

Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς περιγράφει ο Πιερ Μισκοβισί τον Γιάνη Βαρουφάκη στο βιβλίο του υπό τον τίτλο Αν είναι μεσάνυχτα για την Ευρώπη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο τότε υπουργός Οικονομικών ήρθε πράγματι στα χέρια με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων γράφει: «Για να χώσει το μαχαίρι πιο βαθιά στην πληγή, ο Τσίπρας διορίζει τον Βαρουφάκη υπουργό Οικονομικών».

Η συνέχεια στην ίδια σελίδα είναι εξίσου ενδιαφέρουσα: «Με τον ακαδημαϊκό και ταυτόχρονα ετερόδοξο λόγο του, με την εξεζητημένη εμφάνισή του, με τη φρενήρη ενασχόλησή του με τα μέσα ενημέρωσης και τον αχαλίνωτο ναρκισσισμό του, ο Γιάνης Βαρουφάκης τράβηξε πάνω του τους προβολείς και κανιβάλισε για κάποιους μήνες τις συζητήσεις.

»Έφερε έτσι επί σκηνής την πολιτική του αντιπαράθεση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και την –σχεδόν σωματική, όπως μπορώ να επιβεβαιώσω– αντιπάθειά του προς τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ».

Σε άλλο σημείο του βιβλίου (με τίτλο που παραπέμπει στο βιβλίο του στενού συνεργάτη του Λέοντα Τρότσκι, Βικτόρ Σερζ, Αν είναι μεσάνυχτα στον αιώνα), ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημειώνει για τον Έλληνα υπουργό: «Συνέβαλε στην ένταση των συνομιλιών βγάζοντας νοκ άουτ κάθε του ακροατήριο με ατελείωτες και γεμάτες περιφρόνηση επαναληπτικές ομιλίες, προκαλώντας την απελπισία. Σήμερα μπορώ να πω ότι η δράση και το ύφος του έκαναν την Ελλάδα να χάσει έξι πολύτιμους μήνες».

Η απάντηση του πρώην υπουργού στον Επίτροπο ήρθε μέσω του Twitter. «Όσο το 3ο Μνημόνιο τους καταρρέει τόσο πιο αποφασισμένοι φαίνονται να με τιμούν με το μίσος τους επειδή δεν το υπέγραψα. Τους ευχαριστώ ξανά», έγραψε σε ανάρτησή του.