1 Νοέμβριος 2016, 16:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Νοέμβριος 2016, 15:55

8.000 λουλούδια για να «ντυθεί» ο Λευκός Πύργος της Μελβούρνης

  • 8.000 λουλούδια για να «ντυθεί» ο Λευκός Πύργος της Μελβούρνης
    Η Χριστίνα Δεσποτέρη με την Σοφία Βαμβακά στο Kangaroo Craft (φωτ.: kangaroocraft.gr)

Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία ανέλαβε η ομογενής από την Αυστραλία Χριστίνα Δεσποτέρη, αντιπρόεδρος της Ένωσης Θεσσαλονικέων Μελβούρνης «Ο Λευκός Πύργος» με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα 32 χρόνια αδελφοποίησης της Μελβούρνης με τη Θεσσαλονίκη που κορυφώνονται στην αυστραλιανή μεγαλούπολη την Κυριακή 27 Νοεμβρίου.

Η Χριστίνα Δεσποτέρη πρότεινε να πλεχτούν 8.000 λουλούδια δάφνης που θα χρησιμοποιηθούν για την επένδυση ομοιώματος του Λευκού Πύργου, δώρου για το Δήμο Μελβούρνης.

Η ιδέα της βρήκε ανταπόκριση και στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα από την Σοφία Βαμβακά ιδιοκτήτρια του καταστήματος ειδών πλεκτικής Kangaroo Craft στην Αθήνα που μάλιστα διοργανώνει σχετικό εθελοντικό εργαστήρι την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, από τις 17:00 έως τις 20:00, στην αίθουσα σεμιναρίου της επιχείρησης (οδό Ευαγγελιστρίας 22, στο κέντρο της Αθήνας).


(Φωτ.: kangaroocraft.gr)

Οι συμμετέχοντες θα πλέξουν με το βελονάκι τους τα λουλούδια της δάφνης και τα λουλούδια που θα συγκεντρωθούν θα σταλούν στη Μελβούρνη ώστε να διακοσμήσουν το ομοίωμα του Λευκού Πύργου.

Το πλεκτό δώρο θα παραδοθεί στις 27 Νοεμβρίου στο Δήμο της ελληνοκρατούμενης Μελβούρνης.