Πανδαιμόνιο στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αποχώρησε η Έδρα

Συνθήματα, ένταση, μικροσυμπλοκές, ύβρεις και τελικά αποχώρηση της Έδρας σημάδεψαν τη σημερινή ημέρα στο Εφετείο Αθηνών όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής. Μετά τη χθεσινή διακοπή, και ενώ είχε ξεκινήσει να καταθέτει και πάλι ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής Σωτήρης Πουλικόγιαννης για την επίθεση Ταγμάτων Εφόδου σε μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων και οπαδοί της Χρυσής Αυγής ήρθαν αντιμέτωποι έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Ακολούθησε συμπλοκή και η πρόεδρος διέκοψε για λίγο τη διαδικασία ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Η ομάδα των αντιφασιστών μπήκε τελικά στην αίθουσα συνοδεία αστυνομικής δύναμης, και με σηκωμένες τις γροθιές, και οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής από την πλευρά του ΠΑΜΕ άρχισαν να απευθύνουν ερωτήσεις στον Σωτήρη Πουλικόγιαννη.

Μία από αυτές τις ερωτήσεις αποτέλεσε αφορμή για νέα ένταση. Ο δικηγόρος ρώτησε τον μάρτυρα εάν το παράγγελμα για να ξεκινήσει η επίθεση σε βάρος των μελών του ΠΑΜΕ «ήταν αντίστοιχο με αυτό που είδαμε πριν από λίγο μέσα στη δικαστική αίθουσα», εννοώντας την αντίδραση του κοινού από την πλευρά της Χρυσής Αυγής που κινήθηκε στην είσοδο όταν άκουσε φασαρία.


Ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης κατά τη χθεσινή του κατάθεση (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Ακολούθησαν οξείες αντιδράσεις και φωνές από την υπεράσπιση, με αποτέλεσμα η Έδρα να αποχωρήσει από την αίθουσα και να επικρατήσει πανδαιμόνιο. «Φασίστες, κουφάλες έρχονται κρεμάλες», «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ Μελιγαλάς» και «Φουντούλης-Καπελώνης ήταν η αρχή, όλους θα σας χώσουμε βαθιά μέσα στη γη» φώναζαν οι αντιφασίστες. «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή» ήταν το σύνθημα από την άλλη πλευρά του ακροατηρίου.

Το κλίμα ήταν τόσο τεταμένο που ο γραμματέας της Έδρας επανήλθε στη δικαστική αίθουσα και ανακοίνωσε τη διακοπή της δίκης για την Πέμπτη.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων φυγαδεύτηκαν από την έξοδο των δικαστών και οι αντιφασίστες από την είσοδο που μπαίνουν στη δικαστική αίθουσα οι κατηγορούμενοι.