29 Οκτώβριος 2016, 15:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Ιούνιος 2017, 13:07

Ο Μπομπ Ντίλαν έσπασε τη σιωπή του για το Νόμπελ

  • Ο Μπομπ Ντίλαν έσπασε τη σιωπή του για το Νόμπελ
    (Φωτ.: EPA / Istvan Bajzat)

Ο Μπομπ Ντίλαν, ο οποίος είχε παραμείνει σιωπηλός μετά την ανακοίνωση στις 13 Οκτωβρίου της βράβευσής του με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, έσπασε τη σιωπή του, σημειώνοντας σε ανακοίνωσή του ότι δεν έχει λόγια για την τιμή που του έγινε.

Παράλληλα, σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph» δήλωσε πως θα μεταβεί στη Στοκχόλμη για την απονομή του βραβείου.

Ερωτηθείς αν θα συμμετάσχει στη δεξίωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου στη Στοκχόλμη και στη διάρκειά της ο βασιλιάς της Σουηδίας θα απονείμει στους νομπελίστες τα βραβεία τους, ο Ντίλαν απάντησε: «Οπωσδήποτε. Εφόσον είναι δυνατό».

Παράλληλα, όπως επιβεβαίωσε η Σουηδική Ακαδημία, ο Ντίλαν επικοινώνησε την προηγούμενη εβδομάδα με την μόνιμη γραμματέα της Ακαδημίας Σάρα Ντάνιους για να δηλώσει πως αποδέχεται το βραβείο.

Αναφορικά με την παρουσία του στην απονομή των βραβείων, το Ίδρυμα Νόμπελ ανακοίνωσε ότι «δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν ο Μπομπ Ντίλαν θα συμμετάσχει σε οποιεσδήποτε εκδηλώσεις στη διάρκεια της εβδομάδας των Νόμπελ τον Δεκέμβριο στη Στοκχόλμη».