21 Σεπτέμβριος 2013, 09:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:04

Έρχονται τοπικές βροχές και καταιγίδες

  • Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Έρχονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Τοπικές βροχές ή καταιγίδες στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο, στις Νότιες Κυκλάδες και πιθανόν σε περιοχές της Στερεάς και της Εύβοιας, περιμένουμε το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, ενώ τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν στο Βόρειο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία, σε μικρή πτώση, θα κυμανθεί, από 11 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 26 στην Κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 28 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα και από 19 έως 26 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, και βαθμιαία τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και από το απόγευμα τοπικά στα βόρεια ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βόρειους με ίδιες εντάσεις.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής κυρίως στα βόρεια, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι 5 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Πηγή: meteo.gr