25 Οκτώβριος 2016, 18:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Οκτώβριος 2016, 18:02

Επισημοποιήθηκε το ενδιαφέρον Σαββίδη για τη «Σουρωτή»

  • Επισημοποιήθηκε το ενδιαφέρον Σαββίδη για τη «Σουρωτή»
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σπύρος Χορχούμπας)

Με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν τον Ιβάν Σαββίδη να εκφράζει το ενδιαφέρον του για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ιστορικής εταιρείας «Σουρωτή». Σε ανακοίνωσή του ο επιχειρηματικός όμιλος του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ τονίζει ότι κύριος στόχος της επένδυσης είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας «με απόλυτο σεβασμό στην ελληνικότητα και στα τοπικά χαρακτηριστικά της».

Ουσιαστικά η πρόταση Σαββίδη αφορά περίπου το 56% των μετόχων της εταιρείας που ανήκει σε 1.200-1.400 φυσικά πρόσωπα.

Το τίμημα αναμένεται να είναι ένα ευρώ ανά μετοχή και, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο Ιβάν Σαββίδης αποφάσισε να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο «κατόπιν εκκλήσεων της τοπικής κοινωνίας, των εργαζόμενων και των μικρομετόχων».

Έτσι, από την 1η έως τις 8 Νοεμβρίου οι μέτοχοι της «Σουρωτής» θα μπορούν να προσέρχονται στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς (επίσης ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη) προκειμένου, εφόσον το επιθυμούν, να μεταβιβάσουν τις μετοχές τους. Η διαδικασία εξαγοράς θα ολοκληρωθεί με την άμεση (ταυτόχρονα με την υπογραφή) καταβολή του συνολικού τιμήματος μέσω τραπεζικού εμβάσματος.

Σφήνα στην εξαγορά από την Coca Cola
Μόλις τον Σεπτέμβριο η Coca Cola HBC απέκτησε το 15% της εταιρείας, έπειτα από δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό που διενήργησε η Τράπεζα Πειραιώς για το ποσοστό που κατείχε η «Μυστράς ΑΕ» συμφερόντων του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου. Ένα επιπλέον 5% αγοράστηκε ύστερα από πρόταση της πολυεθνικής στους μικρομετόχους της «Σουρωτής».

Μετά τη «σφήνα» του Ιβάν Σαββίδη, και η Coca Cola καλεί τους μετόχους να της πουλήσουν τις μετοχές (27-31 Οκτωβρίου και 2-4 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Nicopolis η πρόσκληση), και δηλώνει ότι εγγυάται το τίμημα του ενός ευρώ ανά μετοχή με την καταβολή μετρητών.