24 Οκτώβριος 2016, 08:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Οκτώβριος 2016, 08:05

Τοπικές βροχές και συννεφιά σε αρκετές περιοχές

  • Τοπικές βροχές και συννεφιά σε αρκετές περιοχές
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν σήμερα τοπικές βροχές. Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Άνεμοι στα ανατολικά βορείων διευθύνσεων 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 21 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα βροχής τις πρωινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα Ιωάννινα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί και σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική Μακεδονία τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, που βαθμιαία το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 15 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος κα αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βορείων διευθύνσεων 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.