19 Οκτώβριος 2016, 10:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Οκτώβριος 2016, 10:38

Εισαγγελική έρευνα για υποκλοπή αλληλογραφίας αντιπροέδρου του ΣτΕ

  • ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το πώς διέρρευσε και ποιοι υπέκλεψαν την ηλεκτρονική αλληλογραφία αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι το αντικείμενο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων που διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών ανέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παππά, να αναζητήσει τους υπευθύνους της υποκλοπής της προσωπικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του ανώτατου δικαστή, μέρος της οποίας δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στο διαδίκτυο.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου ο οποίος ζήτησε να ελεγχθεί πειθαρχικά ο ανώτατος δικαστής καθώς φέρεται να έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον για υποψήφια της Εθνικής Σχολής Δικαστών με την οποία διατηρούσε προσωπική σχέση, προκειμένου να πετύχει στις εξετάσεις.

Το θέμα προκαλεί αναταράξεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς οι δικαστές δεν θεωρούν τυχαίο το χρόνο διαρροής της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, αφού συμπίπτει με την κρίσιμη διάσκεψη για τις τηλεοπτικές άδειες. Κι αυτό ενώ χθες, με ευρεία πλειοψηφία 16-9 τα μέλη του ΣτΕ αποφάσισαν να εξετάσουν τη συνταγματικότητα ή όχι του νόμου Παππά, αφού έκαναν αποδεκτές τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών.