17 Οκτώβριος 2016, 18:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2016, 18:47

«Ο μικρός Μπεν σκοτώθηκε σε ατύχημα στην Κω»

  • «Ο μικρός Μπεν σκοτώθηκε σε ατύχημα στην Κω»
    Το χωράφι στην περιοχή Ηρακλής στην Κω, όπου, σύμφωνα με μαρτυρία, ενδέχεται να βρίσκονται τα οστά του Μπεν Νίνταμ

Ολοκληρώθηκε ο νέος κύκλος ερευνών για τον εντοπισμό του μικρού Μπεν, που εξαφανίστηκε στην Κω πριν από 25 χρόνια. Η αστυνομία του South Yorkshire, μετά τις έρευνες διάρκειας τριών εβδομάδων που διεξήγαγε στο νησί, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Μπεν Νίνταμ πιθανότατα σκοτώθηκε σε ατύχημα κοντά στο αγροτόσπιτο όπου (τελευταία φορά) τον είχαν δει να παίζει η γιαγιά του και ο παππούς του.

Αντικείμενο που φέρεται να κρατούσε ο μικρός Μπεν κατά την εξαφάνισή του, στις 24 Ιουλίου του 1991, βρέθηκε –όπως ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία– στο οικόπεδο όπου έγιναν οι έρευνες.

Χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι είδους αντικείμενο είναι αυτό που βρέθηκε, ο επιθεωρητής του αστυνομικού τμήματος του S. Υorkshire, Jon Cousins, δήλωσε ότι μετά από 19 μήνες (συνολικά) ερευνών έχει αποκλειστεί ένας μεγάλος αριθμός θεωριών, για το τι συνέβη στον Μπεν, πολλές από τις οποίες είχαν μείνει ανοιχτές για πάνω από 20 χρόνια.

«Είναι επαγγελματική μου πεποίθηση ότι ο Μπεν πέθανε σε ατύχημα κοντά στην αγροικία, όπου τον είχαν δει να παίζει για τελευταία φορά», πρόσθεσε χωρίς να δώσει άλλα στοιχεία και λεπτομέρειες αναφορικά με το κομμάτι των τελευταίων ερευνών στο ακριτικό νησί.