17 Οκτώβριος 2016, 19:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2016, 16:41

Το πρώτο ρομπότ που κάνει πουσάπ και... ιδρώνει (βίντεο)

  • Το πρώτο ρομπότ που κάνει πουσάπ και... ιδρώνει (βίντεο)
    Το ρομπότ που κάνει κάμψεις και ιδρώνει

Το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ που κάνει... πουσάπ για έντεκα συνεχόμενα λεπτά χωρίς να υπερθερμαίνεται, είναι γεγονός. Το όνομά του Kengoro, όπως τον βάφτισαν οι Ιάπωνες κατασκευαστές-μηχανικοί του. Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη είναι ότι αυτό το ρομπότ ιδρώνει, με αποτέλεσμα να αποβάλει την έξτρα θερμότητα, όπως συμβαίνει και στο ανθρώπινο σώμα.

O Kengoro έχει ύψος 1,7 μ., ζυγίζει 56 κιλά και είναι εδώ για να σας μάθει πώς να κάνετε σωστά τις κάμψεις σας.

Το μυστικό στην παραγωγή ιδρώτα από το ρομπότ είναι ότι ένα ειδικό υγρό διαπερνά τα πορώδη «οστά» από αλουμίνιο από τα οποία αποτελείται. Έτσι, όταν το ρομπότ κάνει τη... γυμναστική του και χρησιμοποιεί έντονα τους μυς του, θερμαίνεται, με αποτέλεσμα το υγρό να εξατμίζεται στην επιφάνειά του και να δροσίζονται και οι 108 μηχανισμοί του.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τόκιο, με επικεφαλής τον καθηγητή Μασαγιούκι Ινάμπα, παρουσίασαν το ρομπότ τους σε διεθνές συνέδριο για τα «έξυπνα» ρομπότ και συστήματα (IROS). Οι δοκιμές έδειξαν ότι η νέα τεχνολογία είναι έως τρεις φορές πιο αποτελεσματική στο να αφαιρεί την παραπανίσια θερμότητα από ένα ρομπότ, σε σχέση με τις έως τώρα δοκιμασμένες μεθόδους.