18 Οκτώβριος 2016, 13:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Οκτώβριος 2016, 13:21

100 μαθητές Λυκείου στην Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας

  • 100 μαθητές Λυκείου στην Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας
    Ο πρόεδρος της δραστήριας Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας Χάρης Σαπουντζάκης ξεναγεί τους μαθητές στο Πνευματικό Κέντρο (φωτ.: Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας)

Επίσκεψη στο Πνευματικό Κέντρο της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας, στη Νέα Ιωνία πραγματοποίησαν πριν από λίγες μέρες 100 μαθητές και τέσσερις καθηγητές του 3ου Λυκείου Αχαρνών προκειμένου να ακούσουν περισσότερα για την ιστορία της Μικράς Ασίας αλλά και να μάθουν για την πλούσια δράση της ένωσης. Εκεί τους υποδέχθηκαν μέλη του ΔΣ του συλλόγου και στη συνέχεια τους ξενάγησαν στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου.

Τα παιδιά άκουσαν με μεγάλη προσοχή όλα όσα είχε να τους πει ο Χάρης Σαπουντζάκης, πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας, ενώ παράλληλα ο αντιπρόεδρος Λουκάς Χριστοδούλου με τη βοήθεια προβολικού μηχανήματος τους πήγε ταξίδι στην ιστορία του μικρασιατικού ελληνισμού από την αρχαιότητα έως το 1922, στην περίοδο εγκατάστασης των Μικρασιατών προσφύγων στον αστικό χώρο και κυρίως στη Νέα Ιωνία και την πατρίδα των Σπαρταλήδων, την Σπάρτη της Πισιδίας. Όπως ήταν φυσικό, τα παιδιά είχαν πολλές απορίες, ιδιαίτερα για την κρίσιμη περίοδο 1919-1922, τις οποίες με χαρά απάντησε ο Χάρης Σαπουντζάκης.

Στην επιτυχία της εκδήλωσης συνέβαλαν τα μέλη του ΔΣ, Νίκος Χατόγλου, Κοσμάς Χατόγλου και Βασιλεία Ζαχαράκη.


Στιγμιότυπο από την ενημέρωση των μαθητών του 3ου Λυκείου Αχαρνών φωτ.: Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας)