17 Οκτώβριος 2016, 08:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2016, 07:55

Με βροχές και ισχυρούς ανέμους αρχίζει η εβδομάδα

  • Με βροχές και ισχυρούς ανέμους αρχίζει η εβδομάδα
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κατά τόπους νεφώσεις και στην ανατολική χώρα βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Δευτέρα 17 Οκτωβρίου. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία πιθανόν τις πρωινές ώρες να είναι ισχυρά. Θα σημειωθεί σταδιακή ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο στα 6 με 7 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά στα βόρεια 8 μποφόρ. Σταδιακή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια.

Αναλυτικά ο καιρός:

Στην Αττική ο καιρός θα παρουσιάσει λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και σταδιακά στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα Ιωάννινα αναμένονται τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίεςστην κεντρική Μακεδονία τις πρωινές ώρες πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα στη Μακεδονία θα εξασθενίσουν ενώ στη Θράκη ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με ενίσχυση από το απόγευμα στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και κυρίως στα νότια τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία θα σημειωθεί βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στη Θεσσαλία τις πρωινές ώρες πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενίσουν. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια σταδιακά 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ο καιρός θα παρουσιάσει λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και σταδιακά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση. Στα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα βόρεια 7 μποφόρ και από το απόγευμα πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.