16 Οκτώβριος 2016, 23:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2016, 00:13

Στον χορό των Ρίχτερ τα Ιωάννινα

  • Στον χορό των Ρίχτερ τα Ιωάννινα
    Στις πλατείες για δεύτερη βραδιά οι κάτοικοι των Ιωαννίνων (φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ / MG)

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Κυριακής στα Ιωάννινα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα και επίκεντρο 29 χιλιόμετρα ΒΔ των Ιωαννίνων. Η δόνηση εντάσσεται στη σεισμική ακολουθία που σημειώνεται από το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή. Πολλοί κάτοικοι των Ιωαννίνων αναμενόταν να διανυκτερεύσουν για ένα ακόμα βράδυ στις πλατείες και τους δρόμους της πόλης.

Ψυχραιμία συνιστούν οι σεισμολόγοι, οι κάτοικοι όμως ανησυχούν λόγω των συνεχιζόμενων μετασεισμών και από το φόβο μήπως ο σεισμός των 5,3 Ρίχτερ του Σαββάτου δεν ήταν ο κύριος.

Λόγω του σεισμού αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί και να μην λειτουργήσουν τη Δευτέρα τα σχολεία στους Δήμους Ζίτσας, Πωγωνίου και Ιωαννιτών.

Κλειστό επίσης θα μείνει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καθώς και όλοι οι χώροι άθλησης (και γυμναστήρια) που ανήκουν σε σχολικά συγκροτήματα. Τέλος, από το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοινώθηκε ότι τα δικαστήρια στην περιοχή δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα και την Τρίτη.