16 Οκτώβριος 2016, 22:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Οκτώβριος 2016, 22:49

Εκλογές ΣΠΟΣ Νότιας Ελλάδας και Νήσων με ανανέωση προσώπων

  • Εκλογές ΣΠΟΣ Νότιας Ελλάδας και Νήσων με ανανέωση προσώπων
    Στιγμιότυπο από την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του ΣΠΟΣ Νότιας Ελλάδας και Νήσων (φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής 16 Οκτωβρίου οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠΟΣ Νότιας Ελλάδας και Νήσων, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού. Η διαδικασία χαρακτηρίστηκε από το κλίμα ομοψυχίας και από τη σημαντική ανανέωση των προσώπων στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, δεδομένου ότι έξι από τα εννέα μέλη του ΔΣ εκλέγονται για πρώτη φορά.

Πρώτος στην εκλογική διαδικασία αναδείχθηκε ο απερχόμενος πρόεδρος του Συνδέσμου Γιώργος Βαρυθυμιάδης συγκεντρώνοντας 76 ψήφους, επί συνόλου 118 έγκυρων ψηφοδελτίων.

Συνολικά ψήφισαν 119 άτομα και εκπροσωπήθηκαν 65 από τα 72 σωματεία του Συνδέσμου.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης έστειλε μήνυμα ενότητας δηλώνοντας στο pontos-news.gr: «Το αποτέλεσμα των εκλογών έδειξε ότι πρέπει να συμπορευτούμε όλοι μαζί. Δεν περισσεύει κανένας. Εδώ είμαστε, για να συνεχίσουμε».


(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Τη σημασία της ενότητας εξήρε στο σχόλιό του για το εκλογικό αποτέλεσμα και ο εκ των νεοεκλεγέντων Δημήτρης Καρασαββίδης δηλώνοντας με τη σειρά του στο pontos-news.gr: «Είμαι προσωπικά ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, γιατί θα είμαστε και οι παλαιοί και οι καινούριοι μαζί και πλέον θα δείξουμε τι εστί ενότητα. Έχω χαρά και διάθεση και προχωράμε όλοι μαζί δυναμικά».

Το νέο ΔΣ του Συνδέσμου θα συγκροτηθεί σε σώμα την Τρίτη 18 Οκτωβρίου. 

Ερωτηθείς από το pontos-news.ge αν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία του Συνδέσμου, ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης είπε ότι θα θέσει τον εαυτό του ως υποψήφιο, αλλά ότι η απόφαση ανήκει στην ομάδα. «Την Τρίτη θα αποφασίσουμε όλοι μαζί», είπε χαρακτηριστικά.

Των εκλογών για την ανάδειξη του νέου ΔΣ προηγήθηκε ο διοικητικός απολογισμός από τον Γιώργο Βαρυθυμιάδη και ο οικονομικός απολογισμός από τον ταμία του Συνδέσμου Χρήστο Δημόπουλο, οι οποίοι και εγκρίθηκαν από τη Γενική Συνέλευση.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Καρυοφυλλίδης