16 Οκτώβριος 2016, 19:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Οκτώβριος 2016, 18:14

Τρίκαλα: Πιάστηκαν στα πράσα δύο γυναίκες που... πουλούσαν θεραπεία με μαντζούνια

  • Τρίκαλα: Πιάστηκαν στα πράσα δύο γυναίκες που... πουλούσαν θεραπεία με μαντζούνια

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, δύο γυναίκες ηλικίας 62 και 37 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενες για απάτη επειδή... πουλούσαν θεραπεία με βοτάνια, μαντζούνια και διάβασμα ευχών.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο άνδρες συνεργοί τους, εναντίον των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, προσέγγισαν μια 62χρονη που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας με συγγενικό της πρόσωπο και της υποσχέθηκαν θεραπεία.

Μετά από συμφωνημένη συνάντηση, οι δύο συλληφθείσες πήγαν στο σπίτι της ανυποψίαστης γυναίκας, όπου βρισκόταν και η 45χρονη κόρη της, και με τη μέθοδο της μαγγανείας, τη χρήση βοτάνων και το διάβασμα ευχών, κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ.

Παράλληλα, οι δύο απατεώνισσες έπεισαν μητέρα και κόρη ότι έπρεπε να καταβάλουν επιπλέον 5.000 ευρώ σε μια δεύτερη συνάντηση.

Σ’ αυτή τη συνάντηση όμως έπεσαν στην ενέδρα των αστυνομικών. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αντικείμενα που χρησιμοποίησαν για την τέλεση της απάτης, το χρηματικό ποσό των 545 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ ερευνάται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα. Το προανακριτικό έργο διεξάγει το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.