16 Οκτώβριος 2016, 14:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Οκτώβριος 2016, 14:23

Ένα σύγχρονο παραμύθι στα Ελληνόπουλα της Μόσχας

  • Ένα σύγχρονο παραμύθι στα Ελληνόπουλα της Μόσχας

Αδελφωμένες σε ένα παραμύθι βρέθηκαν Αθήνα και Μόσχα. Ένα ξεχωριστό, σύγχρονο παραμύθι από παιδιά σε παιδιά παρουσιάστηκε στη Μόσχα στο πλαίσιο του «Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016». Ο τίτλος του είναι «Μόσχος και Αθηνά-Piaga Bovlu» και γράφτηκε με τη συνδρομή του τμήματος Ελληνικής Γλώσσας της ρωσικής πρωτεύουσας και τη βοήθεια του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και του Δήμου Ασπροπύργου.

Η ιστορία του αναφέρει ότι ένα αστέρι μεταφέρει δύο μικρά παιδιά, τον Μόσχο και την Αθηνά, στα αξιοθέατα της Αθήνας και της Μόσχας.

Τα παιδιά παίζοντας επισκέπτονται μουσεία, όπως της Ακρόπολης και του Πούσκιν, ιστορικούς χώρους, όπως το Σύνταγμα και το Κρεμλίνο, και σύγχρονες κατασκευές όπως το μετρό των δύο πόλεων.

«Πρόκειται στην ουσία για ένα παραμύθι, στο οποίο τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι, μπορούν να αναζητήσουν τα κοινά στοιχεία της πολιτισμικής και της θρησκευτικής παράδοσης των δύο λαών και να ενισχύσουν τους δεσμούς φιλίας που συνδέουν τις δύο χώρες», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) Δημήτρης Πλευράκης.

Ο Δ. Πλευράκης, που εκπροσώπησε το ΥΠΕΞ, μαζί με τον πρέσβη της Ελλάδας στη Μόσχα Ανδρέα Φρυγανά προσέφεραν στα Ελληνόπουλα της Μόσχας αυτό το δικό τους σύγχρονο παραμύθι, σε μια προσεγμένη δίγλωσση έκδοση, χρήσιμη για όλους τους Έλληνες μαθητές στη Ρωσία. Όμοια βιβλία προσφέρθηκαν και σε Έλληνες μαθητές της Αγίας Πετρούπολης.