20 Σεπτέμβριος 2013, 11:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Οκτώβριος 2014, 17:31

Ποντιακός παζλαμάς με καλαμποκάλευρο και μυτζί

  • Ποντιακός παζλαμάς με καλαμποκάλευρο και μυτζί

Ο παζλαμάς είναι ένα είδος κρέπας που συνδυάζει αλμυρή και γλυκιά γεύση.

ΥΛΙΚΑ
  • 200 γρ. καλαμποκάλευρο
  • νερό
  • αλάτι
  • 3 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • μυτζί (μυζήθρα) τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα λεκανάκι, κάνουμε ένα λάκκο και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο λιωμένο και νερό όσο πάρει για να γίνει χυλός.
  2. Ανακατεύουμε καλά και παίρνοντας με κουτάλα ρίχνουμε σε τηγάνι που έχει κάψει και το έχουμε αλείψει με λάδι.
  3. Κουνάμε το τηγάνι για να πάει σε απλωθεί σε όλη την επιφάνεια.
  4. Όταν ροδίσει από τη μια πλευρά γυρίζουμε και από την άλλη.

Ο παζλαμάς σερβίρεται ζεστός, πασπαλισμένος με μυτζί. Από πάνω προσθέτουμε μέλι ή πετιμέζι.

Καλή σας όρεξη!

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr