16 Οκτώβριος 2016, 10:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Οκτώβριος 2016, 10:16

Φωτογραφικό λεύκωμα «Ο Πατριάρχης στην Ίμβρο»

  • Φωτογραφικό λεύκωμα «Ο Πατριάρχης στην Ίμβρο»
    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μαζί με παιδιά του ελληνικού σχολείου της Ίμβρου (φωτ.: rumvader.org)

Για τον Σύλλογο Ιμβρίων, το 2016 είναι «μια ιδιαίτερη χρονιά για όλους εμάς τους Ιμβρίους, αφού φέτος εορτάζονται με ποικίλες εκδηλώσεις σε Ίμβρο, Κωνσταντινούπολη, Ελλάδα αλλά και σε όλη την ελληνική διασπορά τα 25 χρόνια Πατριαρχίας της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου του Ιμβρίου».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, ο σύλλογος επέλεξε να εκδώσει ένα φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο «Ο Πατριάρχης στην Ίμβρο». Πρόκειται για μια συλλογή φωτογραφιών που αποτυπώνουν στιγμιότυπα από τις επισκέψεις του Παναγιωτάτου στην Ίμβρο, την «κοινή μας πατρίδα, την οποία ο ίδιος υπεραγαπά», όπως τονίζει ο σύλλογος.

Οι φωτογραφίες του λευκώματος είναι της Βάσως Ξεινού και το λεύκωμα προλογίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Περιέχεται επίσης η ομιλία του κατά την πρώτη επίσκεψη στην Ίμβρο μετά την εκλογή του καθώς και αποσπάσματα από άλλες ομιλίες του που φανερώνουν την αφοσίωση και την αγάπη του στο νησί και τους ανθρώπους του.

«Πιστεύουμε ότι η προμήθειά του αλλά και η προσφορά του ως δώρου στους φίλους σας και συνεργάτες σας θα αποτελούσε άριστη επιλογή, αφού με τον τρόπο αυτόν στηρίζετε τις προσπάθειές μας για την αναγέννηση της Ίμβρου και, ταυτόχρονα, δίνετε την ευκαιρία στους αποδέκτες του να γνωρίσουν ή να αναπολήσουν, κατά περίπτωση, στιγμές που έζησαν στην Ίμβρο, μέσα από την αγάπη που τρέφει για αυτήν το πιο άξιο τέκνο της», αναφέρει ο σύλλογος στην ανακοίνωσή του.

Επίσης, κάνει γνωστό ότι παράλληλα με το λεύκωμα διατίθεται και το ημερολόγιο του 2017 με τίτλο «Ο Πατριάρχης στην Ίμβρο» καθώς και το βίντεο «Η Ίμβρος του Πατριάρχη» που είναι αφιερωμένο στον Παναγιώτατο.