15 Οκτώβριος 2016, 10:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Οκτώβριος 2016, 09:18

Ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών δηλώσεων πόθεν έσχες

  • Ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών δηλώσεων πόθεν έσχες

Πάνω από 300.000 υπόχρεοι υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης θα κληθούν να δηλώσουν σε ηλεκτρονική φόρμα στο διαδίκτυο μετρητά, τιμαλφή, καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα, λοιπές αποταμιεύσεις, ακίνητα, πισίνες, αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, λοιπά οχήματα, σκάφη και πλοία αναψυχής, συμμετοχές σε πάσης μορφής επιχειρήσεις και αναλυτικά όλα τους τα εισοδήματα.

Οι ηλεκτρονικές πύλες της εφαρμογής www.pothen.gr είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν το Σάββατο 15 Οκτωβρίου και να κλείσουν στις 15 Ιανουαρίου 2017.

Ήδη αρμόδιοι παράγοντες εκδηλώνουν ανησυχία για το εάν το σύστημα θα αντέξει. Στη συνέχεια μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου το αργότερο, οι αρμόδιοι φορείς θα δημιουργήσουν λίστες υποχρεωτικά ελεγχόμενων προσώπων ( βουλευτές, αιρετοί, δικαστικοί, ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης) ενώ ειδικά για τα πολιτικά πρόσωπα προβλέπεται ανάρτηση των δηλώσεων στο διαδίκτυο.

Το ηλεκτρονικό πόθεν έσχες αναμένεται να λειτουργήσει σαν πιλότος για το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο το οποίο σύμφωνα με τις δηλώσεις αρμοδίων κυβερνητικών στελεχών θα μπει στη ζωή μας στις αρχές του 2017.