14 Οκτώβριος 2016, 23:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Οκτώβριος 2016, 23:48

Τροπολογία Παππά για το «μαύρο» στα κανάλια που δεν πήραν άδεια

  • Τροπολογία Παππά για το «μαύρο» στα κανάλια που δεν πήραν άδεια
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Συμέλα Παντζαρτζή)

Τροπολογία για το μαύρο στα κανάλια κατέθεσε αργά το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Σύμφωνα με αυτήν από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των ονομάτων των νέων τηλεοπτικών σταθμών, τα υπόλοιπα μη αδειοδοτημένα κανάλια θα πρέπει να σταματήσουν να εκπέμπουν, μέσα σε πέντε μέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το άρθρο 76 του ν. 4070/2012 προβλέπει για τους παραβάτες πρόστιμα που ξεκινούν από 3.000 ευρώ και φτάνουν το 1,5 εκατ. ευρώ αλλά τώρα προβλέπεται και ποινή φυλάκισης για τον πάροχο. 

Στο κείμενο της τροπολογίας αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Μετά την πάροδο πέντε (5) εργάσιμων ημερών από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφασης του υπουργού στον οποίον έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με την οποία χορηγούνται άδειες της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, επιβάλλονται οι κυρώσεις των άρθρων 76 και 77 του ν. 4070/2012 στις εξής περιπτώσεις:

  • παροχής και με κάθε τρόπο διανομής περιεχομένου, ανεξαρτήτως στόχευσης, μέσω επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής σε ελεύθερη λήψη και εθνική ή περιφερειακή εμβέλεια από παρόχους μη αδειοδοτημένους κατά τις διατάξεις του παρόντος νόμου,
  • διανομής, κωδικοποίησης, μετάδοσης και με οποιοδήποτε τρόπο διάθεσης στο κοινό από παρόχους δικτύου επίγειας τηλεοπτικής ευρυεκπομπής και σε οποιαδήποτε εμβέλεια ή γεωγραφική κάλυψη, προγραμμάτων, εκπομπών ή περιεχομένου των ανωτέρων υπό (α) αναφερομένων.

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης
«Το πραξικόπημα Τσίπρα-Παππά κορυφώνεται με άλλη μια αυταρχική πράξη που οδηγεί μέσα σε πέντε εργάσιμες μέρες σε κλείσιμο τα τηλεοπτικά κανάλια» σχολιάζει η ΝΔ, με αφορμή την κατάθεση της τροπολογίας για τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

«Οι ευθύνες τους για τις μαύρες αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις είναι τεράστιες. Οφείλουμε όλοι και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, να συνειδητοποιήσουμε τον αντιδημοκρατικό κατήφορο στον όποιον οδηγεί η Κυβέρνηση τη χώρα και να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις», συμπληρώνει η ΝΔ.

«Για την νέα νομοθετική απρέπεια Παππά μία μόνο λέξη ταιριάζει: Φασισμός», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, λίγη ώρα μετά από την κατάθεση της τροπολογίας.