19 Σεπτέμβριος 2013, 12:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:04

Μεγάλοι ερμηνευτές τραγουδούν για τη Σμύρνη!

  • Μεγάλοι ερμηνευτές τραγουδούν για τη Σμύρνη!

 Μεγάλοι ερμηνευτές τραγουδούν για τη Σμύρνη!

Μεγάλοι ερμηνευτές τραγουδούν για τη Σμύρνη! Το cd τιτλοφορείται “Ξεριζωμός-91 χρόνια μετά” και περιλαμβάνει τραγούδια με αφορμή την καταστροφή της Σμύρνης και τον διωγμό από την Μικρά Ασία. Τραγούδια που γεννήθηκαν μέσα από μνήμες, διηγήσεις και «διαβάσματα» που ψηλαφίζουν το μεγάλο «Ξεριζωμό» του 1922 αλλά και όσους προηγήθηκαν καθώς και όσους ακολούθησαν. Τη μουσική υπογράφει ο συνθέτης και πολυμουσικός Χρήστος Παπαδόπουλος και τους στίχους ο συγγραφέας και ερευνητής Κώστας Μπαλαχούτης.

Στον «Ξεριζωμό» συμμετέχουν κορυφαίοι ερμηνευτές και ξεχωριστοί άνθρωποι του τραγουδιού, όπως  οι Αντώνης Βαρδής, Βασίλης Καρράς, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γιώργος Μαργαρίτης, Σταμάτης Κραουνάκης, Λεωνίδας Βελής, Μπάμπης Τσέρτος, Νίκος Μακρόπουλος, Λάμπρος Καρελάς, Νάντια Καραγιάννη, Γιώτα Νέγκα, Γιάννης Βαρδής, Μαρία Αναματερού, Κώστας Αγέρης.  Επίσης η αειθαλής κυρία Ρένα Στάμου και η περίφημη τουρκάλα ερμηνεύτρια και πανεπιστημιακός Mehtap Demir!

Η επίσημη παρουσίαση του δίσκου θα γίνει την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013 στο Αμφιθέατρο του 9,84 στο Γκάζι (Τεχνόπολις) και ώρα 20.00 με ελεύθερη είσοδο. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων.

Πηγή: musiccorner.gr