14 Οκτώβριος 2016, 17:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Οκτώβριος 2016, 16:39

Δήμαρχος Βόλβης: Οι γονείς στον Προφήτη δεν είναι ρατσιστές

  • Δήμαρχος Βόλβης: Οι γονείς στον Προφήτη δεν είναι ρατσιστές
    Από την πλαϊνή πόρτα μπήκαν την πρώτη ημέρα τα προσφυγόπουλα στο Δημοτικό Σχολείο Προφήτη

Να συμβάλουν στην κανονικότητα της λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου στον Προφήτη, στέλνοντας τα παιδιά τους στα μαθήματα, κάλεσε τους γονείς ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας.

Παρά την εισαγγελική παρέμβαση σήμερα πήγαν για μάθημα μόλις 36 από τα συνολικά 130 παιδιά.

Όπως ανέφερε ο Διαμαντής Λάμας, ο δήμος υποστηρίζει «ανεπιφύλακτα το δικαίωμα στη μόρφωση για αυτά τα βασανισμένα παιδιά, που έζησαν τη φρίκη του πολέμου και την προσφυγιά», ενώ για τους κατοίκους του Προφήτη σημείωσε ότι «δεν είναι ρατσιστές, ούτε ξενόφοβοι, αλλά γνωστοί για τη φιλοξενία τους».

«Αναγνωρίζουμε ότι πολλοί γονείς αντέδρασαν παρορμητικά, οδηγούμενοι τόσο από την έλλειψη ενημέρωσης, όσο και από την αυταρχική αντιμετώπισή τους υπό τον κλοιό της αστυνομίας», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Βόλβης ζήτησε από τους γονείς να κλείσουν τα αυτιά τους σε ακραίες φωνές που υποδαυλίζουν την ένταση, και τόνισε ότι υπάρχουν άτομα, εκτός δήμου, που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την έλλειψη ενημέρωσης και να μετατρέψουν τις ανησυχίες των κατοίκων σε ξενοφοβικό ξέσπασμα.

Επίσης, είπε ότι ο δήμος, με σειρά δράσεων, θα φροντίσει να διαλύσει και τις τελευταίες ανησυχίες των γονέων, ειδικότερα για τα θέματα υγιεινής, και καταδίκασε απερίφραστα το περιστατικό φραστικού προπηλακισμού του διευθυντή του σχολείου.

Τέλος, αναφερόμενος στον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ανανιάδη, που ζήτησε την επέμβαση του εισαγγελέα, τόνισε ότι «αντί να επιδιώξει τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας, ώστε να πεισθούν οι γονείς και να ξεπεράσουν τις φοβίες τους για τη συνύπαρξη όλων των παιδιών, επέλεξε τα αστυνομικά μέτρα και τον εισαγγελέα».