14 Οκτώβριος 2016, 14:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Οκτώβριος 2016, 14:12

Βραδιά ποντιακού πολιτισμού στη Νέα Σμύρνη Αττικής (φωτο, βίντεο)

  • Βραδιά ποντιακού πολιτισμού στη Νέα Σμύρνη Αττικής (φωτο, βίντεο)
  • Βραδιά ποντιακού πολιτισμού στη Νέα Σμύρνη Αττικής (φωτο, βίντεο)
  • Βραδιά ποντιακού πολιτισμού στη Νέα Σμύρνη Αττικής (φωτο, βίντεο)

Ημέρα ποντιακού πολιτισμού η Κυριακή 2 Οκτωβρίου στο άλσος Νέας Σμύρνης, αφού στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Δήμου με τίτλο «Ιωνικές Γιορτές», η Ένωση Ποντίων Νέας Σμύρνης - Αγίου Δημητρίου - Δάφνης «Η Μαύρη Θάλασσα» παρουσίασε δρώμενα, χορούς και τραγούδια του Πόντου.

Η βραδιά ξεκίνησε με το πανάρχαιο δρώμενο των μωμόγερων από τον Σύλλογο Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί», σε σκηνοθεσία Γ. Γαλάντη.

Με χορούς και σκοπούς του ανατολικού και του δυτικού Πόντου συνεχίστηκε το πρόγραμμα από την παιδική χορευτική ομάδα της Ένωσης, σε διδασκαλία Δέσποινας Κανάκη-Χρυσοχοΐδου. Ακολούθως χόρεψε η ομάδα των προχωρημένων, σε διδασκαλία Ράνιας Χρυσοχοΐδου, και τέλος η ομάδα παραστάσεων σε διδασκαλία Παναγιώτη Μυστακόπουλου.

Στο μουσικοχορευτικό αυτό ταξίδι, τους χορευτές συνόδευσε η χορωδία της Ένωσης και οι μουσικοί Γιάννης Φωτιάδης και Φώτης Κοζυράκης στη λύρα, Περικλής Κατσώτης και Γιώργος Κωνστάντης στο νταούλι.

Έκπληξη της βραδιάς η συμμετοχή του Πασχάλη Τόνιου, που απέδωσε με την υπέροχη φωνή του παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια.

Η εκδήλωση έκλεισε με χορό για όλο τον κόσμο. Το συντονισμό, τα κείμενα και την παρουσίαση είχε η πρόεδρος της Ένωσης Ράνια Χρυσοχοΐδου.

  • Φωτογραφίες: Ράνια Χρυσοχοΐδου.
Εκδηλωσεις