14 Οκτώβριος 2016, 09:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Οκτώβριος 2016, 10:34

Ο Δήμος Καβάλας τίμησε την παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι Σταυρούλα Τσολακίδου

  • Ο Δήμος Καβάλας τίμησε την παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι Σταυρούλα Τσολακίδου

Ο Δήμος Καβάλας τίμησε την τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια νέων στο σκάκι Σταυρούλα Τσολακίδου, σε μια σεμνή εκδήλωση στην διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου. Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, μετά από σχετική πρόταση της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα, αποφάσισαν ομόφωνα να επιδώσουν στη νεαρή παγκόσμια πρωταθλήτρια του σκακιού τον τίτλο της «Πρέσβειρας ανάδειξης και προβολής του Δήμου Καβάλας» στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ως ελάχιστο φόρο τιμής στο πρόσωπό της για τις σημαντικές διακρίσεις που πέτυχε, για το ήθος και τις αρετές της.

Οι παριστάμενοι υποδέχθηκαν όρθιοι και με παρατεταμένα χειροκροτήματα τη νεαρή αθλήτρια κατά την είσοδό της στον αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Η 16χρονη Καβαλιώτισσα Σταυρούλα Τσολακίδου κατέκτησε την 1η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων που έγινε από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου στην πόλη Χάντι Μανσίνσκ της Ρωσίας και αναδείχθηκε πανηγυρικά παγκόσμια πρωταθλήτρια νέων. 

Η δήμαρχος της Καβάλας στη σύντομη αναφορά της υπογράμμισε ότι η Σταυρούλα Τσολακίδου τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει παγκόσμιες επιδόσεις στο σκάκι.

«Το όνομά της», σημείωσε, «αλλά και αυτό της χώρας μας, ειδικότερα της πόλης μας, έχει ακουστεί και προβληθεί με έναν ξεχωριστό τρόπο στην παγκόσμια κοινότητα του αθλήματος.

»Η νεαρή αθλήτρια αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους τους νέους που αγωνίζονται και διεκδικούν τους στόχους τους. Με τις διακρίσεις της, πάνω από όλα όμως με το ήθος και τη συμπεριφορά της, κάνει γνωστή την Καβάλα ανά τον κόσμο».


(Φωτ.: wy2016.fide.com) 

Η Δήμητρα Τσανάκα ανακοίνωσε ακόμα ότι το δημοτικό συμβούλιο θα ψηφίσει την έγκριση χρηματικού ποσού, το οποίο θα της δίνεται ανά έτος ως χρηματική ενίσχυση-υποτροφία, προκειμένου να συμβάλει στην κάλυψη μέρους των εξόδων που έχει από τις συμμετοχές της στα τουρνουά και τα πρωταθλήματα.

 Η Σταυρούλα Τσολακίδου, εμφανώς συγκινημένη, ευχαρίστησε θερμά τη δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο για τη μεγάλη τιμή που της επιφύλαξαν, και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθεια και τον αγώνα για να σταθεί αντάξια των προσδοκιών της πόλης της και των ανθρώπων που την πίστεψαν, την αγκάλιασαν και την στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια.

 Τη νεαρή παγκόσμια πρωταθλήτρια συνόδευε ο πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας, Βασίλης Θεοδωρίδης, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε το Δήμο Καβάλας και την τοπική κοινωνία για την έμπρακτη στήριξη που παρέχει στη διάδοση του σκακιού.