13 Οκτώβριος 2016, 22:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Οκτώβριος 2016, 19:31

Προς απόρριψη των προσφυγών για τις τηλεοπτικές άδειες το ΣτΕ;

  • ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Επί τρεισήμισι ώρες ο εισηγητής της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών στο ΣτΕ, Γιώργος Παπαγεωργίου ανέπτυσσε, σύμφωνα με πληροφορίες, τα επιχειρήματά του προς την κατεύθυνση της απόρριψης των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών, κρίνοντάς τες απαράδεκτες για τυπικούς λόγους. Αν υιοθετηθεί η εισήγηση Παπαγεωργίου, αυτό σημαίνει ότι το θέμα δεν θα συζητηθεί στην ουσία του και θα… αποφύγει το ΣτΕ να αποφασίσει αν είναι συνταγματικός ή όχι ο Νόμος Παππά.

Στο μεταξύ το πρωί της Παρασκευής η Ολομέλεια του ΣτΕ θα συνεχίσει τη διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών για το θέμα της χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας.

Η δεύτερη διάσκεψη θα κρίνει το πρώτο στάδιο των νομικών ζητημάτων που έχουν τεθεί, για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Αναμένεται ορισμένοι ακόμη σύμβουλοι να αναπτύξουν τις απόψεις τους για το παραδεκτό των προσφυγών και το έννομο συμφέρον και στη συνέχεια οι δικαστές θα κληθούν να ψηφίσουν. Από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα εξαρτηθεί εάν θα προχωρήσουν ή όχι οι στο επόμενο στάδιο της ουσίας, της συνταγματικότητας ή μη του Νόμου Παππά.