13 Οκτώβριος 2016, 13:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Οκτώβριος 2016, 12:49

Ένατη στον κόσμο η ομάδα Tyφoon Motoracing του Πολυτεχνείου Κοζάνης

  • Ένατη στον κόσμο η ομάδα Tyφoon Motoracing του Πολυτεχνείου Κοζάνης
    (Φωτ.: Tyφoon MotoRacing Team UoWM)

Σπουδαία εμφάνιση που της εξασφάλισε μια σημαντική νίκη έκανε με το πρώτο αγωνιστικό δίκυκλο 250cc τύπου Moto GP-3, η ομάδα Tyφoon Motoracing, του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κοζάνης στο διαγωνισμό «MotoStudent 2016» στην Ισπανία.

Η 11μελής ομάδα κατέκτησε την 9η θέση στη γενική κατάταξη, μεταξύ 36 πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο!

«Δεν περιμέναμε ότι θα πάμε τόσο καλά και ότι θα καταφέρουμε να ανέβουμε στην ένατη θέση, είμαστε πολύ χαρούμενοι και σας λέμε ότι πανηγυρίζουμε σαν να είμαστε οι νικητές» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της ομάδας Γιώργος Κουτσάκης.


(Φωτ.: Tyφoon MotoRacing Team UoWM)

Το δημιούργημα της ομάδας, το Moto GP-3, πέρασε με επιτυχία όλα τα τεστ που προέβλεπαν οι κανονισμοί του διαγωνισμού και «την επιτυχία μας αυτή την οφείλουμε σε όσους πίστεψαν στο σχέδιο που είχαμε και στήριξαν με κάθε μέσο και τρόπο την προσπάθεια μας» πρόσθεσε ο Γιώργος Κουτσάκης. Τη βαθιά του ικανοποίηση για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού εξέφρασε και ο επιστημονικός υπεύθυνος της ομάδας επίκουρος καθηγητής Δημήτρης Γιαγκόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι «η εμπειρία που απόκτησε η ομάδα να συναγωνίζεται με πολύ μεγαλύτερες ομάδες που διαθέτουν πλούσιο βιογραφικό με συμμετοχές σε τέτοιους διαγωνισμούς, είναι πολύ σημαντική για την προετοιμασία της επόμενης διοργάνωσης». 

Όταν γνωστοποιήθηκε το αποτέλεσμα στην πίστα της Αραγονίας στήθηκε μεγάλη γιορτή. Φοιτητές που ταξίδεψαν μέχρι την Ισπανία με τους καθηγητές τους και τον πρύτανη του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Αντώνη Τουρλιδάκη για να παρακολουθήσουν από κοντά την εξέλιξη του διαγωνισμού δεν μπορούσαν να κρύψουν τη χαρά τους.

Η επόμενη διοργάνωση είναι το 2018.

Και όπως τονίζουν τα νεότερα μέλη της ομάδας Tyφoon Motoracing «θα είμαστε παρόντες με ανανεωμένη την ομάδα και με εφόδια την εμπειρία και τις ιδέες μας θα διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο».