13 Οκτώβριος 2016, 12:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Οκτώβριος 2016, 16:53

Οι Πυρήνες έβαλαν τη βόμβα στην Ιπποκράτους

  • Οι Πυρήνες έβαλαν τη βόμβα στην Ιπποκράτους
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Με ένα κείμενο που ανέβηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα στην Ιπποκράτους, με στόχο, όπως ξεκαθαρίζει η οργάνωση, την εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη.

Η βόμβα, που τοποθετήθηκε στο πεζοδρόμιο έξω από την πολυκατοικία που μένει η δικαστική λειτουργός, δημιούργησε κρατήρα. Το ωστικό κύμα ήταν τόσο δυνατό που έσπασαν οι τζαμαρίες των γύρω μαγαζιών.

«Γνωρίζαμε ότι η Τσατάνη έχει αστυνομική συνοδεία και αποτελεί φυλασσόμενο στόχο, όμως αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στο να πραγματοποιηθεί η επίθεσή μας. Επιλέξαμε μια συμβολική ενέργεια με στόχο μόνο υλικές ζημιές, αλλά στο μέλλον η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν θα περιοριστεί εκεί», αναφέρεται.

Η οργάνωση σημειώνει ότι η εισαγγελέας Εφετών αποτελεί μέρος του παραδικαστικού κυκλώματος, που αναλαμβάνει να «εξαφανίζει δικογραφίες που θίγουν τα συμφέροντα της επιχειρηματικής και πολιτικής μαφίας». Τονίζεται ακόμα ότι ο δεύτερος λόγος που επελέγη ο συγκεκριμένος στόχος είναι γιατί η εισαγγελέας συμμετέχει «στη δικαστική ομηρία συγγενών των συντρόφων μας».

Οι «Πυρήνες» τονίζουν ότι θα ακολουθήσει ολόκληρη προκήρυξη, καθώς και η πρότασή τους για το σχέδιο «Νέμεσις», και αφιερώνουν την επίθεση στα φυλακισμένα μέλη Γεράσιμο Τσάκαλο, Χρήστο Τσάκαλο, Γιώργο Πολύδωρο και Όλγα Οικονομίδου.