12 Οκτώβριος 2016, 19:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Οκτώβριος 2016, 17:51

Με Τελτσίδου η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό U23 στο Ισραήλ

  • Με Τελτσίδου η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό U23 στο Ισραήλ
    (Φωτ.: judoinside.com)

Αφού ξεπέρασε τον τραυματισμό στην πλάτη που την ταλαιπώρησε για περίπου ένα μήνα, η Ελισάβετ Τελτσίδου δηλώνει «ετοιμοπόλεμη» για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23 του Ισραήλ (11-12 Νοεμβρίου). Η τζουντόκα του ΕΟΣ Αχαρνών θα αποτελέσει τη μοναδική ελληνική συμμετοχή στη συγκεκριμένη διοργάνωση, στην οποία η Ελλάδα έχει πανηγυρίσει 16 μετάλλια από το 2003.

Μάλιστα, το ένα εξ αυτών ανήκει στην Τελτσίδου. Πριν από δύο χρόνια, στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, είχε καταλάβει την 3η θέση στα -63 κιλά.

Φέτος, θα συμμετέχει στα -70 κιλά, μια κατηγορία που θα την... συνοδεύει μέχρι και την ολοκλήρωση του νέου προολυμπιακού κύκλου (για το άθλημα του τζούντο θα ξεκινήσει την επόμενη διετία).

«Θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Έχω μπει σε προπονητικό πρόγραμμα από τα τέλη Αυγούστου και πλέον γυμνάζομαι εντατικά για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στην οποία θα δω και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πλάτη μου μετά τον τραυματισμό που με κράτησε εκτός τατάμι για περίπου ένα μήνα», είπε η Τελτσίδου στο «Πρακτορείο Sport».

Η 21χρονη τζουντόκα παραδέχθηκε ότι η απουσία της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ήταν κάτι που την πλήγωσε αλλά και την πείσμωσε. «Θέλω να μπω δυνατά τη νέα τετραετία κι ελπίζω η αρχή να γίνει από τη διοργάνωση του Ισραήλ», πρόσθεσε. Η Ελλάδα έχει επτά χρυσά μετάλλια στη διοργάνωση, με πιο πρόσφατο αυτό του Ρομάν Μουστόπουλου το 2014 στο Βρότσλαβ.