13 Οκτώβριος 2016, 10:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Οκτώβριος 2016, 10:58

Διαγωνισμός ποντιακού χορού στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ!

  • Διαγωνισμός ποντιακού χορού στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ!
    (Φωτ.: pontos-news.gr / Βαλεντίνα Ουσταμπασίδου)

Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία έλαβε το Συντονιστικό Συμβούλιο Νεολαίας του ΣΑΕ των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ με σκοπό την υποστήριξη και προώθηση του ποντιακού πολιτισμού.

Διοργανώνει διαγωνισμό για την καλύτερη παρουσίαση ποντιακών χορών που διεξάγεται μέσω της αποστολής βίντεο. Εν ολίγοις, χορέψτε να σας δούμε και να σας κρίνουμε!

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει ως τις 13 Νοεμβρίου. Έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνον χορευτικά συγκροτήματα που ανήκουν στο ΣΑΕ των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ. Σύμφωνα με ανάρτηση των διοργανωτών στην επίσημη ιστοσελίδα τους, όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος πρέπει να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση blackseagreeks@bk.ru μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.

Η προθεσμία αποστολής των βίντεο με τους ποντιακούς χορούς είναι μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν περιορισμοί στη συμμετοχή με κριτήριο την ηλικία των χορευτών και δεν θα ληφθεί υπόψη ούτε η εξωτερική τους εμφάνιση.


(Φωτ.: pontos-news.gr / Βαλεντίνα Ουσταμπασίδου)

Οι κριτές του διαγωνισμού θα παρακολουθήσουν τα βίντεο από τις 10 ως τις 13 Νοεμβρίου για να τα αξιολογήσουν και να ξεχωρίσουν τη νικήτρια ομάδα. Η απόφασή τους θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Συντονιστικού Συμβουλίου Νεολαίας του ΣΑΕ των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ (www.greek-youth.com).

Η ομάδα που θα κερδίσει την πρώτη θέση στο διαγωνισμό θα λάβει ως βραβείο δέκα ποντιακές φορεσιές!

Παράλληλα με την επίσημη απόφαση των κριτών, οι διαγωνιζόμενες ομάδες που δεν θα έχουν βραβευτεί στο διαγωνισμό θα μπορούν να ψηφίσουν και να επιλέξουν και τον δικό τους νικητή. Το «Βραβείο της συμπάθειας του κοινού» θα ανακοινωθεί στο facebook του Συντονιστικού Συμβουλίου Νεολαίας ανάλογα με το ποιο βίντεο συγκεντρώσει τα περισσότερα likes τις τελευταίες τρεις μέρες του διαγωνισμού. Τα βίντεο με τους ποντιακούς χορούς πρέπει να έχουν διάρκεια έως πέντε λεπτά και να είναι τύπου mp4.

Η αξιολόγηση των συμμετοχών από τους κριτές θα γίνει με βάση τα εξής κριτήρια:

  • Τεχνική χορού.
  • Υποκριτική τέχνη.
  • Σύμπτωση του επιλεγμένου χορού και της απόδοσής του.
  • Σύνθεση βίντεο.