12 Οκτώβριος 2016, 14:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Οκτώβριος 2016, 13:53

Δεύτερη μέρα εκτός σχολείου τα παιδιά στον Προφήτη Βόλβης

  • Δεύτερη μέρα εκτός σχολείου τα παιδιά στον Προφήτη Βόλβης
    Σε άλλα σχολεία, όπως το 67ο Δημοτικό Θεσσαλονίκης δεν σημειώθηκαν ανάλογα προβλήματα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)

Ανυποχώρητοι εμφανίστηκαν και σήμερα οι περισσότεροι γονείς των οποίων τα παιδιά φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο Προφήτη του Δήμου Βόλβης, στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης.

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, διαμαρτυρόμενοι για τη φοίτηση προσφυγόπουλων στο ίδιο κτήριο, δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Συγκριμένα, από τους 130 μαθητές που έχει το σχολείο, σήμερα μπήκαν στις τάξεις οι 25, έναντι 16 χθες.


Γονείς έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Δημοτικό Σχολείο Προφήτη

Για νοοτροπία των κατοίκων της περιοχής έκανε λόγο στο ΑΜΠΕ ο διευθυντής του σχολείου, Σωτήρης Τσιομπάνης, η οποία, μάλιστα, έχει και ιστορικό, αφού το 2011, που το σχολείο συγχωνεύτηκε με άλλα δημοτικά γειτονικών χωριών, οι γονείς των μαθητών είχαν και πάλι αντιδράσει και για κάποιο διάστημα δεν έστειλαν τα παιδιά τους στα μαθήματα.

Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ανανιάδης, προειδοποίησε ότι η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι υποχρεωτική και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παρέμβασης εισαγγελέα.

Για το θέμα πήρε θέση και ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας, ο οποίος κατηγόρησε το υπουργείο Παιδείας για έλλειψη ενημέρωσης και για πρόχειρο σχεδιασμό, σε ό,τι αφορά το σχέδιο ένταξης προσφυγόπουλων στα σχολεία. Όπως είπε ο δήμαρχος Βόλβης, στους γονείς ανακοινώθηκε την Παρασκευή η ένταξη των προσφυγόπουλων στο σχολείο τη Δευτέρα, χωρίς να υπάρχει κατάλληλη ενημέρωση, αν για παράδειγμα τα παιδιά έχουν εμβολιαστεί. «Η προχειρότητα, η ανεξήγητη βιασύνη και η τακτική αποφασίζομεν και διατάσσομεν, είχαν ως αποτέλεσμα να την πυροδότηση αντιδράσεων από την πλευρά των γονέων», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του Διαμαντή Λιάμα.