11 Οκτώβριος 2016, 23:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Οκτώβριος 2016, 22:40

O Ομπάμα θα στείλει ανθρώπους στον Άρη μέχρι το 2030

  • O Ομπάμα θα στείλει ανθρώπους στον Άρη μέχρι το 2030
    (Φωτ.: nasa.gov)

Μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη μέσα στα επόμενα 15 χρόνια οραματίζεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα συνεργαστεί με ιδιωτικές εταιρείες προκειμένου «να δημιουργήσουν νέα οικοσυστήματα» τα οποία θα μπορούν να συντηρούν τους αστροναύτες και ταυτόχρονα να τους μεταφέρουν σε μακρινές αποστολές στο διάστημα.

«Έχουμε θέσει ένα σαφή στόχο, ουσιαστικής σημασίας για το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας της Αμερικής στο διάστημα: να στείλουμε ανθρώπους στον Άρη μέχρι το 2030 και να επιστρέψουν με ασφάλεια στη Γη», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται στον ιστότοπο του τηλεοπτικού δικτύου CNN. Όπως ανέφερε, βασική φιλοδοξία είναι κάποια μέρα οι αστροναύτες να μπορούν να ζήσουν στον κόκκινο πλανήτη για μεγάλο χρονικό διάστημα.


(Φωτ.: whitehouse.gov)

Ο Ομπάμα ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να κατασκευαστούν νέα διαστημόπλοια τα οποία θα μπορούν να μεταφέρουν τους αστροναύτες σε μακρινές αποστολές. «Οι αποστολές αυτές θα μας επιτρέψουν να κατανοήσουμε πώς μπορούν να ζήσουν οι άνθρωποι μακριά από τη Γη, κάτι που είναι αναγκαίο για ένα μακρινό ταξίδι στον Άρη», πρόσθεσε.

Όλοι οι ειδικοί πάντως συμφωνούν: το να φτάσει ο άνθρωπος στον Άρη, ο οποίος απέχει 225 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη, και να ζήσει εκεί, θα αποτελέσει ένα τεράστιο τεχνολογικό επίτευγμα.