11 Οκτώβριος 2016, 23:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Οκτώβριος 2016, 19:41

Υπεγράφη η σύμβαση για το τζαμί στο Βοτανικό

  • Υπεγράφη η σύμβαση για το τζαμί στο Βοτανικό

Υπεγράφη την Δευτέρα η σύμβαση για την κατασκευή του μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και της κοινοπραξίας των τεσσάρων τεχνικών εταιρειών ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ, J&P ΑΒΑΞ και ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Η σύμβαση προβλέπει ότι το έργο κατασκευής του τεμένους, με τη μετασκευή του υφιστάμενου κτηρίου, θα έχει ολοκληρωθεί σε έξι μήνες από σήμερα.

Με βάση τη σύμβαση, η αρχική δαπάνη του έργου ορίζεται σε 886.963,17 ευρώ (με τον ΦΠΑ). Η κατασκευή του θα γίνει σε χώρο 17 στρεμμάτων στον Βοτανικό, στη θέση παλαιού συνεργείου αυτοκινήτων του Ναυτικού. Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, το τέμενος, συνολικής επιφάνειας 600 περίπου τετραγωνικών μέτρων, θα αποτελείται από δύο χώρους προσευχής και δεν θα διαθέτει μιναρέ.

Περιμετρικά θα υπάρχει χώρος πρασίνου, καθώς και υποστηρικτικοί χώροι γραφείων και υγιεινής, ενώ στη χρήση γης στην περιοχή δεν προβλέπεται κατασκευή κατοικιών. Την αρχιτεκτονική μελέτη του έργου είχαν αναλάβει τα αρχιτεκτονικά γραφεία των Αλέξανδρου Τομπάζη, Νίκου Αθανασιάδη και Παρασκευά Μητσούδη.